Tudomány a kőszegi kocsmákban!

20/02/06 csütörtök
ujnemzedek.hu
Február 4-én elindult a kőszegi „Tudomány a kocsmában” rendezvénysorozat 2020-as előadásszériája, melynek keretében idén is számos izgalmas és különleges témával kecsegtet a kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete!

Az idei év első alkalma Rotschild Klára fordulatokban gazdag életét járta körül. A divattervező kivételes életútjáról Simonovics Ildikó művészettörténész adott elő a zsúfolásig megtelt helyszínen. A másfél órás előadás egyszerre szólt divatról, kül- és belpolitikáról és a 20. század jelentős időszakának viharos történetéről.

A 2016-ban indult Tudomány a kocsmában közösségi program célja, hogy könnyed formában hozza közelebb a tudományos témákat a hétköznapi emberekhez. A közérthetőséget nem csak a formabontó prezentációk garantálják, de a kötetlen hangulathoz a helyszín is hozzájárul, hisz a rendezvények helyszínei Kőszeg legnépszerűbb vendéglátóhelyei közül kerülnek ki.

Az előadások témái igen széles skálán mozognak: Hallhattunk – többek között – az álhírek társadalompszichológiájáról, az ókori doppingolásról, az atipikus színházról, a lakóházak trendjeiről, a lutheri reformációról és a Seuso-kincsről is. Az általában havi rendszerességgel megrendezett esemény idén is izgalmas témákkal és új előadókkal várja majd a közönséget. A növekvő érdeklődésre való tekintettel az alkalmakon az Intézet kutatói mellett további nagyhírű tudósok, közéleti emberek is meg fognak szólalni. Azok sem kell kimaradni a programokból, akik nem Kőszegen, vagy annak környékén laknak, hiszen lehetőség van az előadásokon való online részvételre, valamint a rendezvényeken készült videófelvételek a szervezet honlapján visszakereshetők.

A szervezet további munkásságáról részletesebben itt olvashatsz!