Megjelent az Öko Napló alkalmazás!

20/01/27 hétfő
ujnemzedek.hu
Örömmel jelentjük be, hogy elkészült és már letölthető az általunk létrehozott Öko Napló mobil applikáció. Ebben a napi tevékenységeidet tudod tesztelni napi 5 kérdés megválaszolásával, a válaszok pedig megmutatják, milyen mértékben szennyezted bolygónkat, és hogyan nézne ki Földünk, ha nap mint nap eképpen cselekednél.

Napjaink, illetve elsősorban jövőnk egyik legnagyobb problémája a mára már ipari méreteket öltő környezetszennyezés, melynek beláthatatlan következményei lehetnek, amennyiben nem teszünk ellene. Évente átlagosan nyolcmillió tonna szemét kerül a tengerekbe, a leglátványosabb azonban egyértelműen a Texas állam területének kétszeresével rendelkező Great Pacific Garbage Patch nevű szemétsziget, melynek súlya körülbelül 80 ezer tonna és összesen 1,8 ezer milliárd műanyagból tevődik össze, aminek 90%-a fél centinél is kisebb.

great_pacific_garbage.jpg

Az Öko Napló alkalmazás azzal a céllal készült, hogy segítsen a gondolkodásunkat tudatosabbá – pontosabban ökotudatosabbá – tenni, mindezt napi 2-3 percben. Mindössze  napi öt rövid kérdésre kell válaszolnunk különböző témakörökben, és egyből láthatjuk, mely cselekedetünkkel védjük a Földet és melyikkel ártunk neki.

nyito_kerdesek.png

A naplózáson túl olyan egyszerű és hasznos tippeket is kaphatunk, melyek nem igényelnek különösebb hozzáértést, így mindenki számára érthetőek és könnyedén végrehajthatók.

tippek.png

Az alkalmazást bárki használhatja, akár gyerek, akár felnőtt (sima használatnál a regisztráció első sorában nem kell kitölteni az OM azonosítót).

Az általános használat mellett az alkalmazásnak van egy extra módja is: lehetőséget biztosít, hogy az általános- és középiskolás diákok egy zárt rendszeren keresztül összemérhessék saját ökológiai lábnyomukat más iskolákéval, így játékos formában tudják ösztönözni egymást a környezettudatosabb életmódra. Ők az OM (oktatási) azonosítójukkal tudnak regisztrálni, amely azonosító szerepel a diákigazolványon.

Érdemes az applikációt letölteni, mert április 22-ig bezárólag országos versenyt hirdetünk általános és középiskolások számára, a nyertes iskolai osztályok pedig több napra szóló táborozással lehetnek gazdagabbak.

Az Öko Napló elérhető az Apple Store-ban, illetve a Google Play áruházban. Fontos azonban, hogy az Apple esetében iOS 10.0 az android esetében pedig 5.0-ás verziószám fölött támogatott az alkalmazás.

Jó játékot és ne feledd, védd a környezetet!