Tehát megtörtént: összekapcsolódott az emberi agy és az internet

17/09/19 kedd
ujnemzedek.hu
Nem kell kapkodni, ez nem jelenti még azt, hogy egyből az agyadba tudod letölteni a filmeket.
UPDATE:
A cikket 09.18.-án készítettük és egy nappal később publikáltuk. Olvasónk jelezte, hogy nem csak a videó nem elérhető, ami az eredeti cikkben volt, hanem maga a cikk is eltűnt. Lehet, hogy az agy lekapcsolta? :)

A dél-afrikai Wits Egyetem kutatói jelentették be, hogy sikerült összekapcsolniuk az emberi agyat az internettel. A Brainternet néven futó projekt munkatársai itt publikálták az eredményeket, ahol azt is leírjak mileyne tech megoldéssal vették az agy jeleit és azt, hogyan küldték ki a netre.  Az előbbi hivatkozáson egy beágyazott Youtube-videó kerete is látható, azonban a fájl nem volt elérhető.

A kutatók azt mondják, hogy mérföldkőhöz érkeztekt a saját agyunk megismerésében, de rengeteg irányba lehet majd innen tovább vinni a projektet. Most azon dolgoznak majd, hogy interaktivabbá tegyék a rendszert és túllépjenek azon, hogy az agy stimulálásával például apróbb kézmozdulatokat érjenek el, amely kikerülnek élőben a netre. Szeretnék elérni, hogy a netről is lehessen az agyba pakolni infókat.