Ne ijedj meg, de egyes tudósok szerint a polipoktól származunk

18/05/18 péntek
ujnemzedek.hu
A polipok meg a világűrből. True story?

Hát, annyiban tuti, hogy egy hawaii teremtésmítosz szerint a Föld nem a semmiből, hanem egy elpusztult univerzum romjaiból jött létre - nyolc lépcsőbe telt a fény felkapcsolásától az emberig a maivilágunk létrejötte...

...kivéve a polipoknál. Azok kihagyták az egészet, mert már eleve itt voltak.

Vagyis a szigetlakók (és tuti, hogy H.P. Lovecraft) szerint a polipok teszetosza albérlői az új rendszernek, ők azok, akik túlélték a kataklizmát, és afféle szemlélőként csücsülnek a volt világuk romjain. Ők az idegenek. A Régiek. 

Itt egy kép egy polipról:

Képtalálat a következőre: „octopus”

És még egy:

Képtalálat a következőre: „octopus”

Különben meg te mit gondonál egy olyan lényről, aminek

három szive van, és ezek pumpálják körbe a vért?

Csóri polip pont ilyen,de nem is ez a lényeg, hanem egy 33 tudós által jegyzett tanulmány, ami a Progress in Biophysics and Molecular Biology magazinban jelent meg. Ezek az arcok nem kevesebbet állítanak, vagy nem kevesebbet TALÁLGATNAK inkább, minthogy a kambriumi időszakban - 542 millió éve kezdődött, és mintegy 54 millió évig tartott - a poliptojások egyenest a világűrből érkezhettek. Szerintük bizonyíték lehet erre a polip genomja, illetve rendkívüli fejlettsége, melynek segítségével túlélhette az évmilliókat a Föld nevű bolygón, rendkívüli alkalmazkodóképessége, és az, hogy simán tud több karral is egyszerre pókerezni.

Oké, az utolsót már mi mondjuk - azt viszont nem, hogy van esély, hogy az emberi élet felé tartó egyik legaázas is POLIP.  Akit a dolog jobban is érdekel, az ide kattintson a részletekért - mindenesetre tényleg elgondolkodtató, hogy a sci-fi irodalom a kozmoszból érkező idegeneket gyakran írja le polipszerű lényekként (lásd pl. a Világok Harcát). Sőt, Ringo Star egyetlen dalt írt csupán a Beatles-beli működése során: 

az Octopus's Garden-t.

VÉLETLEN LENNE? ALIGHA!!!!!