Mesterséges intelligencia szervez bolhapiacot!

18/08/28 kedd
ujnemzedek.hu
A "letgo" nevű alkalmazás 500 millió dollárt kapott a Naspers-től, hogy megreformáljon egy olyan régi üzleti területet, mint a használt tárgyakkal való kereskedés.

A letgo egy olyan vásárlásra használt alkalmazás, amely mesterséges intelligenciával dolgozik. A benne rejlő MI gyűjti, szelektálja, válogatja az oldalra felkerült, eladásra kínált bútorokat, régiségeket. Egy vevő esetében több dologra is odafigyel, mint például:

  • Melyik termék van a legközelebb hozzánk földrajzilag.
  • Megmutatja az eladókat is a közelünkben. 
  • Mennyibe kerül az adott termék - egy kép alapján képes megállapítani, hogy egy adott tárgy túlárazott vagy sem. 
  • A megadott legfontosabb szempontok szerint csak azt mutatja meg nekünk, ami valóban megfelel nekünk.  
 

letgo (@letgo) által megosztott bejegyzés,

Az alkalmazáson belül van egy chat ablak, amin keresztül pillanatok alaltt egyeztethetünk az eladóval, hogy hol és mikor vennénk meg tőle a kínált tárgyat vagy tárgyakat. Ezzel a hosszas e-mail váltásoktól is megkíméljük magunkat. Az üzlet után értékelni is tudjuk az eladót a profilján, ezzel jelezve mások számára, ha elégedettek voltunk vagy sem. 

"A second hand dolgok azért jók, mert ez egy nagyon környezetbarát megoldás. Ami valakinek szemét, másnak lehet kincs, és ha egymásra találnak, akkor nem hagynak ökológiai lábnyomot, legalábbis azzal az adott termékkel." – mondta Alec Oxenford. 

Forrás: fintechradar