Megvan az az arc, aki mindig és mindenhonnan elkésik?

18/07/30 hétfő
ujnemzedek.hu
Az a baj, hogy a pszichológia tök logikus magyarázatod ad a viselkedésre. A fene enné meg.

"Még tíz perc"

"Basszus, már ennyi az idő? ROHANOK"

"Elnéztem az órát, de már úton"

Hány ilyen, és ehhez hasonló üzenetet vagy beszélgetést folytattunk már le AZZAL A BIZONYOS FIGURÁVAL A BANDÁBÓL, aki sosem képes odaérni időben a megbeszélt találkára? A psychologytoday.com cikkében most jól megmagyarázta, miért nem képes az a sokat szidott szerencsétlen időben elindulni, úton lenni, megérkezni:

mert kellemetlen neki, azért.

a.) nem akar udvariatlan lenni a korai érkezéssel

Van ez a hülye szabály, hogy 5 perccel a megbeszélt idő után találkozunk, mert így nem várunk a másikra. Na most ő ennek maximálisan meg akar felelni.

b.) nem akar várni

Mert az idő pénz. Mert az ő perceivel ne játsszon senki. Mert malmozzon a franc. Úgyhogy inkább akkor esik be, amikor már TUTI ott van mindenki.

c.) túl korán érkezni egyszerű baromság

mert közben akár ki is moshatna valamit, vagy ilyesmi.

d.) rosszul ítéli meg az időt

egyszerűen AGYILAG nem képes a ráfordítható idő/teljesítendő feladat kettősét összeegyeztetni

Egyik sem olyan opció, ami miatt lehetne haragudni rá. Annyi a mákunk, hogy ismerjük - szóval a találka előtt ráhagyhatunk a meetingre pár percet SIMÁN. (Mondjuk van még egy fajta, aki a késéssel inkább a hatalmát akarja fitogtatni, azt, hogy kiszolgáltatott másik felet lógva hagyja - na, hát őt annyira utálod, amennyire csak jól esik.)

Aki elkésős, optimistább

Van még egy jó hírünk az örökös későknek: ők jó eséllyel kevésbé hajlamosak a stresszre, optimistábbak, és motiváltabbak, mint a pontosan érkezők, sőt: összességében sikeresebbek is - legalábbis számos tanulmány utal erre. Erről itt írtunk.