Itt van minden, amit a méhek fajtáiról tudni szerettél volna, de nem merted megkérdezni

18/09/17 hétfő
ujnemzedek.hu
Mert féltél, hogy megcsípnek. Pedig nem is mind csíp! Mondjuk ezen az infografikán röhögni fogsz, az tuti.

Ha kipusztulnak a méhek, azt az emberiség legfeljebb négy évvel éli túl - nem, ez a mondat nem Einsteintől származik, de fontos.

Szokás persze a relativitáselmélet atyjához kötni mindenféle dolgot, amit fontosnak tartunk megerősíteni, de a legutóbbi állás szerint a mondat a drámaíró Maurice Maeterlinck 1901-es írásából terjedt el, Einsteinhez valószínűleg tévesen kapcsolták. Mindenesetre tény:

a méhek nélkül nem lenne olyan a világunk, mint amilyen.

A háziméh vagy nyugati mézelő méh (Apis mellifera), a köznyelvben gyakran egyszerűen csak méh, méhésznyelven bogár is, a mézet termelő méhfajok egyike. Háziasítása mintegy 6000 évvel ezelőtt kezdődött, és a selyemlepke mellett voltaképpen az egyetlen korán háziasított rovarfaj. A méhészet ma is sok ember megélhetését biztosítja hazánkban és világszerte.

A méhészetben főként mézet, de ezen kívül virágport esetleg propoliszt, méhviaszt, méhpempőt, méhmérget és tenyészállatokat is termelnek a méhészek. Megporzó tevékenysége miatt az egyik legfontosabb haszonállattá vált.

És nem minden méh, ami csíkos.

Ééééééés akkkoooor tesssék:

Különben meg írtunk már a kecskeszimulátorról, amiben egy (wait for it) KECSKE kalandos életét kellett kipróbálnunk.Aztán ott van a kőszimulátor is, amiben (nem hiszed el:) egy KÖVET kellett megszemélyesítenünk. Ilyenkor elgondolkodik az ember: mit adhat még egy PC? Mi pattanhat még ki a videojátéktervezők agytekervényei közül? 

Hát a MÉHSZIMULÁTORT.