Itt a hagyma, amitől már nem fogsz sírni

18/03/09 péntek
ujnemzedek.hu
Elvileg már kapható az amerikai piacon egy olyan hagyma, ami pucolás közben nem fakaszt könnyekre.

A Sunions az első olyan édes hagyma az Egyesült Államokban, ami nem fog könnyeket csalni a szemedbe - legalábbis egy sajtóközleményben már bejelentették, hogy hamarosan érkezik az amerikai piacokra.

A szakácsok és a háziasszonyok rémálma a hagymapucolás, mivel rettentően égeti és csípi a szemet tisztítás közben. NEm véletlen, hogy a "hogyan lehet hagymát pucolni anélkül, hogy sírnánk?" mondatra több mint 1,1 millió Google találat van, a kapcsolódó videók pedig összesen több mint 6 milliós nézettséget mutattak a YouTube-on.

A Bayer, a Sunionst kifejlesztő vállalat azt állítja, hogy a termékükben a raktárazás során "hagyományos hagymától" eltérően, nem nő, hanem csökken az irritációt okozó illóanyagok mennyisége. Ráadásul azt mondják, hogy fogyasztáskor és után sem érezzük majd azt az ismert szagot. A vállalat azt mondja, hogy a Sunion nem genetikailag lett módosítva, hanem egy telijesen természetes keresztezési programon keresztül fejlesztették ki, amely közel harminc éven át tökéletesítgettek.

A Huffpost le is tesztelte, majd posztolta Instán az eredményt:

 

HuffPost Taste (@huffposttaste) által megosztott bejegyzés,

 

Forrás: Huffingtonpost