Hihetetlen, de leírjuk: ez az 5 a kedvenc robotunk

17/03/06 hétfő
ujnemzedek.hu
Atlas, Spot, Cheetah - és ez még csak három. A Boston Dynamics lassan elhiheti velünk, hogy a gépi életforma átveheti az uralmat.

Nem kell megijedni, egyelőre kussol a Skynet, a robotgép sem úgy robot, ahogy mondjuk, és a toester sem néz sandán. De tény: egyre inkább úgy tűnik, a robotmelósok lassan TÉNYLEG beszivárognak a mindennapokba. Meg a robotgyalogosok is. Meg azok a robotok, akiket nem lehet lerúgni. Mutatjuk a kedvenceinket.

Atlas

80 kilogrammos, 175 centi magas: ő Atlas, aki ajtót nyit, és grasszálhát szanaszét, mert lézerrel tapogatja le a körülötte lévő világot, hogy ne menjen neki semminek, és felismerje a talaj egyenetlenségeit. Különben a havas talajjal is elboldolgul, szóval ha arra számítanánk, hogy a jégen meglógunk előle ha üldözőbe vesz ott elcsúszna, nagyot tévedünk. És külön jópofa, ahogy kinéz: egyszerre futurisztikus, és van benne valami bájosan 1990. 

Spot

Vagy inkább a Spot mini - Spotot ugyanis a hadsereg számára fejlesztette a Boston Dynamics, míg miniSpot (robotkutya! ROBOTKUTYA!!!) a lakásunkban tárülhet-fordulhat-csúszhat el egy banánhéjon (volt rá példa). De ő, amilyen jó fej, nem akar megöln bepakolja a mosatlant a mosogatóba a hosszú, gumírozott kezével, sőt, eltakarítja a szemetet is. 

Cheetah

Gyorsan fut. Egyelőre nem utánunk. És nem is liheg.

ASIMO

A kis házilakáj. Italt tölt, kihozza, kérdésekre válaszol. Tapint, kezet ráz, letépi. Felismer. Pont úgy képzeléjük a robotokat, ahogy a Honda Asimo-ját - a neve nem véletlenül cseng ismerősen, hiszen a Robot-novellasorozat Isaac Asimov 38 novellából és 5 regényből álló tudományos-fantasztikus sorozata a pozitronikus robotokról. 

És Asimo mennyire cuki már!!!!!!!

Optimusz fővezér

A legerősebb és legintelligensebb autobot, aki kétezer tonna felemelésére képes. Lézerágyújával halálos pontossággal eltalálja a húsz kilométer távolban elhelyezkedó célt. Antennája révén 30 kilométeren belül valamennyi autobottal kapcsolatot tud teremteni, továbbá ő a legnagyobb és legerősebb autobotok, sőt alakváltók egyike, az egyedüli, aki párviadalban sikerrel szállhat szembe Megatronnal.

Csoda, hogy imádjuk?