Háhá, a férfiinfluenza IGENIS létezik!

17/12/22 péntek
ujnemzedek.hu
Tessék, most lehet nevetni a sok szánalmas betegen!!!

Na tessék, károgók, itt a bizonyíték arra, hogy a gyenge megfázásban halálán fetrengő férfi karkaturisztikus képe egyáltalán nem túlzás: 

jó eséllyel az ipse ilyenkor tényleg a halálán van.

Jó, persze, nem tuti a dolog, egyelőre egy sejtés, vagy valami olyasmi, mindenesetre úgy fest, a férfiak tényleg gyengébb immunválaszt adnak a légúti megbetegedéseket okozó vírusokra. Ennek oka pedig a 

tesztoszteron.

A tesztoszteron hormonfelépítése így néz ki:

Képtalálat a következőre: „tesztoszteron”

 

 

 

Ez a legfontosabb férfi nemi hormon: a férfi szervezet a tesztoszteront a herékben állítja elő, míg a nők szervezete a petefészekben és a mellékvesékben termel minimális mennyiségű tesztoszteront. A férfihormonok a női hormonokkal (ösztrogén és progeszteron) együtt a petefészekben és a mellékvesékben képződnek - szükség van rájuk a haj, a szőrzet kialakulásához, csak a nőknek sokkal kisebb dózisban, mint a férfiaknak. A nőknek ez a mákjuk, már ha a megbetegedésekről van szó - a nőket ugyanis az ösztrogénszintjük védi meg bizonyos betegségekkel szemben.

Szóval Dr. Kyle Sue, a kanadai Newfoundland Memorial Egyetem orvosprofesszora szerint lehetséges, hogy igenis létezik a férfiinfluenza:  „Lehet, hogy a hapsik nem eltúlozzák a sokak által viccnek gondolt tüneteiket hanem egyszerűen gyengébb az immunválaszuk bizonyos vírusokra."

Mindenesetre - legyen ez igaz vagy sem - az általunk összepakolt giftérkép a "kedvenc" lebetegedett kollégákról még mindig vicces.