Ha hirtelen eltűnnénk a földről, a bolygó teljesen átalakulna

17/10/06 péntek
ujnemzedek.hu
A Föld 4,5 milliárd éves, szóval még nem olyan rég birtokoljuk mi, emberek. Ha valamilyen furcsa módon, egyik percről a másikra eltűnnénk, bizony nagyon durva változások történnének, akár már néhány óra eltelte után.

A következő videóban ezt követhetjük végig a  Legjobb [Magyar Top 10] YouTube-csatorna segítségével. Lássuk akkor a változásokat egy órával, két nappal, egy évvel, 25, 300 és 1000 évvel később.

A Spektrum videójában egy kicsit részletesebben láthatjuk, hogy mi történne a Földön 150 évvel aztán, hogy eltűntek az emberek.

Nos, elönti az alagutakat a víz, a korrózió miatt pedig elkezdenek beomlani - ágyő metrók! A föld felet a városok újból élettel telnek meg, méghozzá a növények miatt. A zöld növényzet mindent befed és az esővízből nyer táplálékot. Ennek köszönhetően megjelennek a kisebb rovarok és állatok valamint a MACSKÁK. Ugye, hogy összejön az a világuralom! Ezek a macsekok a háziasított cicáink leszármazottai, akik a tápot és konzerves ételeiket egyből négylábú rágcsálókra, madarakra cserélték, amiket a kihalt emeletes házak tereiben vadásznak le. 

Ebben a filmben pedig részletesebben járhatjuk végig azt a folyamatot, hogy miképp változik meg a bolygónk, miután mi eltűntünk.

A hatezer éves kőépítmények szinte változatlanul állják az idő ostromát, ám az alig negyedszázada elhagyott településeket már elkezdte visszahódítani a természet. Vajon tud-e az emberiség örök nyomokat hagyni a Földön, vagy csak idő kérdése, hogy a legértelmesebb élőlény nyomtalanul eltűnjön a bolygóról? 

Korábban már írtunk arról is, hogy mi történne, ha a világon csak 100 ember élne. Jöjjön néhány érdekesebb adat:

...mindössze 11 élne Európában belőle, Ázsiában viszont 60-an

...31 keresztény és 23 muszlim lenne közöttük

...mindössze 5-en beszélnének angolul, 6-an spanyolul, 4-en hindu nyelven, 3-an arabul, 13-an kínaiul, a maradék 70 ember a világ maradék 6500 nyelve között osztozna

...99 ember irányítaná a Föld vagyonának egyik felét, a másikat pedig a maradék 1

...87-nek lenne tiszta vize, 13-nak nem

...77-nek lenne tető a feje felett, 23-nak nem

...44-nek lenne internete, 56-nak nem