Ezen az interaktív térképen megnézheted, milyen volt a lakhelyed a dinók korában 

18/08/02 csütörtök
ujnemzedek.hu
Vagy korábban: akár 750 millió éve. Amikor még egy kontinens volt, és dinoszauruszok sem léteztek. 

A világegyetem vagy a Föld feltételezett korához képest persze ez az időintervallum sem számít olyan rettenetesen soknak - ehhez képest megdöbbentő, mennyit változott közben a bolygó. Hiszen a Pangeából, az egyetlen kontinensből öt lett, és közben megjelentek az élőlények, mint például a virágzó növények vagy a dinoszauruszok.

Egy Ian Webster nevű arc egészen érdekes interaktív térképet készített, ami visszarepít bennünket az időben. Beállíthatjuk, hogy mikor szeretnénk látni a bolygónkat: a virágzó növények megjelenésekor, a dinoszauruszok megjelenésekor, de egy csomó más eseményt is kiválaszthatunk. Vagy akár millió években is megadhatjuk a dátumot, amikor látni szeretnénk a Föld korabeli állapotát. Természetesen a földrajzi helyet is beállíthatjuk, bár az angol nyelvű oldal a Hungary szóra sajnos nem ad ki semmit, de az Eastern Europe kifejezésre már igen. 

A térképet itt találod.

Nagyon érdekes megfigyelni, hogyan alakult ki a bolygó mai arculata, a kontinensek hogyan vándoroltak a mostani helyükre az idők folyamán. Ian Webster egyébként ezen az oldalon írta le, hogyan készítette el a térképet.