Ezek az appok mentek óriásit 2017-ben

17/12/21 csütörtök
ujnemzedek.hu
Messenger, Instagram, Facebook - naná, hogy a listán vannak. De mi az első három?

Az eNET 2017 decemberi online kutatása szerint okostelefont a felnőtt magyar internetezők 85 százaléka, azaz körülbelül 4,7 millióan használnak. Körükben a mobilinternet használata is dinamikusan terjed: több mint 3,7 millióan szoktak készülékükön mobilnet-szolgáltatást használni.

A legfrissebb adatok szerint az okostelefon-használók 90 százaléka használ közösségi média alkalmazásokat, 81 százaléka kommunikációs, chat appokat és 71 százaléka navigációs szolgáltatást.

A kutatás szerint 2015 október-novembere óta a legnagyobb arányban a közösségi média oldalak okostelefonos látogatása nőtt, 33 százalékponttal, ezt követik a kommunikációs alkalmazások 21 százalékponttal. A navigációs appok használati aránya érdemben nem változott 2015 óta.

Az okostelefont használók háromnegyede napi rendszerességgel használja a közösségi médiát, ezen belül 8 százalékuk óránként, 54 százalékuk naponta többször, 13 százalékuk pedig naponta egyszer. A közösségi oldalakon a legkedveltebb tevékenységek sorrendben a hírolvasás (66 százalék), a chatelés (60 százalék), a lájkolás (59 százalék), a képek posztolása (37 százalék) és a kommentek írása (33 százalék).

A közösségi alkalmazások közül a Facebook utolérhetetlen: az okostelefonnal rendelkezők 86 százalék használja (71 százaléka legalább naponta egyszer), míg a Twittert 22, a LinkedInt 16 százalék. A fotómegosztás tekintetében az Instagram vezet, a használati aránya 34 százalékos, a Pinteresté 25 százalékos, a Snapchaté 13 százalékos.

A felmérés szerint az online üzenetküldő alkalmazások teljesen háttérbe szorították az sms-eket: tízből hét chat appokat (is) használó inkább online küld üzenetet sms helyett. A válaszadók leginkább barátokkal és családtagokkal szoktak csetelni, de 41 százalékuk a kollégákkal is így kommunikál.

A mostanában megjelenő korlátlan és - egyes alkalmazásokra vonatkozóan - tematikus korlátlan mobilnetcsomagok a közösségi, chat, videótelefon és navigációs appok még nagyobb fokú kihasználását teszik lehetővé, emellett fontos szerepük lehet a mobilinternet-használat további terjedésének elősegítésében is - írták.
 

Képtalálat a következőre: „app funny gif”

Van ám másik toplista is:

Az Apple végre közzétette, hogy melyek voltak 2017 legnépszerűbb alkalmazásai az App Store-ban. 2016-ban a Snapchat szerepelt az első helyen ugyanezen a listán, idén pedig rögtön az első két helyet bitorolja a Snap Inc. alkalmazásai.

Ez nem annyira meglepő fordulat mindazok számára, akik egész évben követték az újdonságokat. Íme a top 20-as lista:

Bitmoji
Snapchat
YouTube
Messenger
Instagram
Facebook
Google Maps
Netflix
Spotify
Uber
Gmail
Pandora Music
Amazon
WhatsApp
Wish
Twitter
SoundCloud
Google Chrome
Waze
Lyft

Ezek pedig az androidos cuccok - 

A Google közzétette 2017 legnépszerűbb alkalmazásainak listáját. Pontosabban fogalmazva: ezeket az alkalmazásokat töltötték le idén a legtöbb alkalommal. A várakozásokkal ellentétben nem a Facebook, a Messenger és az Instagram lett a legnépszerűbb ilyen szempontból.

Az első helyen a FaceApp, amivel többek között megtekinthetjük, hogyan fogunk kinézni öregen, vagy hogyan néznénk ki, ha az ellenkező nemet képviselnénk. A második a bőbeszédű What The Forecast?!!időjárás app, a harmadik pedig a klasszikus mesesorozatok megtekintését lehetővé tévő Boomerang (nem az Instagram-féle) lett - írja az