Ez lenne a tökéletes emberi test egy biológus szerint

18/06/14 csütörtök
ujnemzedek.hu
Sokkal gyorsabb lábak, erősebb szív, élesebb hallás és látás, békabőr, kengurufülek és erszény. Nem szép, de szerinte sokkal jobban működne.

Egy evolúciókutató biológiaprofesszor arra jutott, hogy bár az emberi test felépítése bámulatos, lehetne még ennél is tökéletesebb. Alice Roberts pedig nem teketóriázott, hanem legjobb tudása szerint meg is alkotta a tökéletes emberi test modelljét, amihez az állatvilágból merített ötleteket. 

A tökéletes embernek például a futásra sokkal inkább alkalmas lába lenne, amely három ujjban végződik, a bőre pedig leginkább a békáéra hasonlítana, és sokkal hatékonyabban védene az UV-sugárzás ellen. Ugyanakkor kengurufülei lennének és erszénye, amiben a kicsinyét hordhatná. De a hallása és a látása is sokkal fejlettebb lenne, és ehhez kapna egy turbószívet, aminek több artériája lenne. 

Az eredmény nem szép, de állítólag sokkal jobban működne:

Persze az átlagemberek egyáltalán nem így képzelik a tökéletes testet. Egy fehérneműcég nőket és férfiakat kérdezett meg, hogy szerintük milyen az ideális női és férfi test. Nos, az eredmények köszönőviszonyban sincsenek a fenti modellel. 

Íme az ideális női test - a nők, és a férfiak szerint: 

Ez pedig az ideális férfi test - a nők, és a férfiak szerint:

Nem csak az gondolkodtató el, hogy ezek mennyire különböznek a biológusprofesszor tökéletestest-modelljétől, hanem az is, hogy mennyire más az ideális test női és férfiszemmel. 

Forrás: Daily Mail, Sploid/Gizmodo