Bogár még nem volt Leonardo DiCaprio - egészen mostanáig

18/05/04 péntek
ujnemzedek.hu
Grouvellinus leonardodicaprioi. Még egyszer mondjuk: grouvellinus leonardodicaprioi.

Semmi kaffkai nincs a dologban, szóval nem arról beszélünk most, hogy a végre Oscar-tulaj DiCaprio eljátszhatja az Átváltozás főszerepét - az történt, hogy a malájziai Borneón felfedeztek egy apró, fekete vízi bogarat. És hát nevet kellet neki adni.

És ki más jutna eszébe az embernek ilyenkor, mint Leonardo DiCaprio?

Napjaink egyik legnagyobb színészéről beszélünk, de

KI A FENÉT ÉRDEKEL AZ OSCAR, MIKOR ELNEVEZTEK RÓLA EGY IZÉT?

Persze nem ő az egyetlen híresség, aki keresztszüőként szolgált valami csúszómászónak. A néhai David Bowie például egy nagy testű, sárga, szőrös póknak adta a nevét - őt Peter Jäger német pókkutató fedezte fel Malajziában, majd nevezte el Heteropoda davidbowie-nak (ezt a bókot az énekes a legendás (és baromi jó) The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars című albuma miatt kapta meg).

Ugyanakkor egy másik pókológus, bizonyos Jason Bond egy általa felfedezett póknak a Myrmekiaphila neilyoungi nevet adta, mivel nagy Neil Young-rajongó - és akkor Barack Obama keresztszülő-halmozásáról nem is beszéltünk még, ő egy ősgyíknak (Obamadon gracilis), szintén póknak (Aptostichus barackobamai) és egy sügérfajnak is kölcsönzött.

Ott van még Shakira is (darázs, Aleiodes shakirae), Frank Zappa (kígyó, Amaurotoma zappa), de Brad Pitt is (megntcsak darázs, Conobregma bradpitti). Irigyek vagytok, mi?