Át kell költöznünk az óceánok mélyére?

17/11/28 kedd
ujnemzedek.hu
Simon Evetts, űrkutatási szakértő, úgy véli, hogy a tudósok képesek lesznek irányítani az evolúciót, sőt az embereknek emberfeletti képességeket is biztosítsanak majd. Egy konferencia alkalmával Evetts azt állította, hogy a helyes módosításokkal "a társadalom egyik aspektusa" a jövőben az óceánok alá tudna költözni.

Evetts a Blue Abyss, a világ legnagyobb mélytengeri és űrkutatási létesítményének igazgatója. Kutatása jelenleg arra koncentrál, hogy az űrhajósok teste hogyan alakíthatók át az űrbe való utazásokhoz. Úgy véli, hogy ez a kutatás hamarosan kiterjeszthető lenne mindenkire, mivel eljön az az idő, amikor az emberiség az óceánok alatt fog élni. Nem kell meglepődni..., delfinek..bálnák..naugye...

Az előadásán a nézők meglepődve fogadták jóslatait, sőt sokan azt állították, hogy ezek az emberek már nem is kifejezetten "emberek" lennének. Evetts erre csak annyit reagált, hogy sok változáson fogunk még keresztül menni és fogalmazzunk úgy, hogy azok a leszármazottjaink lesznek az ember 2.0-lák.

A kutató szerint körülbelül 15-20 év múlva megfelelő erőforrás-eszközökkel fog rendelkezni az agy ahhoz, hogy ezeket a kérdéseket újra feltehessük. De olyan érdekes kérdések attól még felvetődnek, hogy: milyen lenne, ha az agyunkban tárolt emlékeinket le tudnánk törölni, hogy helyet adjunk az új és megszerzendő tudásnak?