Állati valóságshow-k télen - összegyűjtöttük azokat, amiket bámulni érdemes

17/01/07 szombat
ujnemzedek.hu
Mi a pálya parlagi saséknál? Hát az észt erdőkben? S mutatja-e magát télen az oroszlán?

Éjjel majd jönnek a vaddisznók, nappal gyakran látni szarvast, és ráadásul ki sem kell mozdulnod a géped elől. Elég, ha a világ egyik legkirályabb dolgát veszed szemügyre: ezen az oldalon egy észt erdő mindennapjait követheted 0-24 órában. Szóval mi újság az erdőben télen?

Most éppen ez: 

Jó, oké, most egy kicsit úgy érezzük magunkat, mint John Hamond, amikor a kecske ellenére sem jött elő a T-Rex - még szerencse, hogy webkamerából a világ ellátottnak tekinthető. Mert példál mi folyik a rétisaséknál a Duna-Dráva Nemzeti Parkban?

Kijelenthetjük: 

Az égegyadta világon SEMMI.

A 2012. januárban végrehajtott madárszámlálás eredménye alapján 530 rétisas telelt Magyarországon. Az ebben a percben valószínűsíthető 529 épp máshol telel, az egy itt lakó pedig nyilván szomszédol, vagy ilyesmi - feladni azonban nem érdekes, ha sokáig bámulod, az a.) pihentető móka b.) akár mákod is lehet. Akárcsak ennél a medvelesnél:

És a mókusoknál:

Hát a Hortobágyon? 

Nos, ebben a percben ott is nagy a csönd. Ha látsz valmait, ne habozz szólni nekünk - mindenesetre ami tutibiztos, és jószágék valószínűleg már jó előre bekuckóztak miatta: a hétvégén

ÁLLATI HIDEG LESZ.