A tudósok szerint erre számíthatunk az elkövetkezendő 50 évben

18/01/05 péntek
ujnemzedek.hu
Nemrég egy rövid videóban osztotta meg néhány szakértő azt, hogy mire számíthatunk szerintük harminc, negyven és ötven év múlva.

2030

A tudósok úgy vélik, hogy ekkor fogja Németország betiltani a fosszilis üzemanyaggal futó autókat. Az orvosok őssejtekből állítanak majd elő mesterséges vért és fehérje-injekcióval fordítják vissza a 2-es típusú cukorbetegséget. Durva számadatot tippelnek, miszerint a világ népessége várhatóan eléri a 8 500 766 000-et, viszont meglesz az első ember, aki járni fog a Marson.

2040

A világ újból nagyot fordul: mesterséges ételek előállításával próbálják meg csökkenteni az élelmiszerhiányt. Ezzel párhuzamosan India gazdasága második lesz az USA után és a világ népessége várhatóan eléri a 9 157 230 000-et.
Az extrém időjárási viszonyok miatt Afrika és a Közel-Kelet lakhatatlanná válik, ami miatt óriási népvándorlás kezdődik, miközben Japán liftet épít az űrbe. Világszerte sikerül felszámolni a dohányzást.
A NASA pedig folytatja az idegen létformák keresését a Szaturnusz holdján.

2050

A tudósok talán erre az időszakra jósolták a legdurvább változásokat, például: lehetséges lesz genetikailag megtervezni a gyerekeket és megjelennek az emberi érzelmeket mutató robotok. Ami fantasztikus lenne: injekcióval lehetséges lenne leküzdeni a rák különböző fajtáit. A világ népessége tovább növekszik, várhatóan eléri a 10 143 271 720-et és milliárdok élnek majd olyan területeken, ahol nem lesz elegendő víz.