A tudományosan korrekt Disney-szereplők simán elmennének egy horrorfilmbe is

18/02/12 hétfő
ujnemzedek.hu
Avagy mi történt volna, ha a rajzfilmstúdiókban biológusok is beleszólhattak volna a gyártásba? Valószínűleg ez.

A BuzzFeed stábja felkeresett egy evolúcióval foglalkozó biológust a Kaliforniai Egyetemről, hogy segítsen hiteles képet festeni kedvenc rajzfilmhőseinkről. Nézzük!

Ariel: a Kis Hableány vörös fürtjeivel roppant cuki, ám ha a biológiai törvényszerűségeknek kellene megfelelni, akkor nem csak a kezeitől, de a hajától is el kéne búcsúznia. Az orra a feje tetejére kerülne, a hátára pedig egy uszony nőne, hogy könnyítse a haladást a vízben. Valószínűleg ha a szerelmes főhős így látta volna meg, addig ágyúzza a tengert, amíg csak tudja.

Aladdin és Jázmin: Itt emberekről van szó, úgyhogy a kinézetükkel semmi drasztikus nem történne (leszámítva a teljesen aránytalan testfelépítést, de ezt most hagyjuk), viszont van itt valami más hiba. A fizika törvényei szerint ugyanis a romantikus repülőszőnyeges kaland enyhe katasztrófával kellett volna hogy végződjön: kiszámolták, hogy olyan gyorsan mentek, amivel a meteorok lépnek be a Föld légkörébe. És mit csinálnak a meteorok a Föld légkörében? Elégnek. Bizony. 

Pinokkió: a kis fabábu történetében komoly kihívást jelentett volna, ha a hazugság utáni orrnövekedésnél a fizika is teszi a dolgát, ugyanis kiszámolták, hogy nagyjából 13 hazugság után Pinokkió feje egyszerűen letört volna a nyakáról, mert nem tudta volna megtartani az orrát.

Dzsepettó: Pinokkió „apukája” a mesében egy bálna gyomrában találja magát, ahonnét szerencsésen megmenekül. A valóságban viszont jó eséllyel megfulladna a bálnában, mielőtt az egyszerűen kihányná őt, mert nem szokott a húshoz. Ja, és mivel a bálnának szilái vannak, szegény Dzsepettó mester valószínűleg kifelé jövet miszlikbe szakadna rajtuk.

Csipkerózsika: a mesében hősnőnk hosszú, mély álomba zuhan – ezt a valóságban kómának hívják, ami orvosi felügyelet nélkül halálos, ugyanis a beteg kiszárad. Ha még a herceg időben oda is érne, a csók nem lenne valami kellemes: a dehidratálság miatti szájszag elég erős gyomrot kívánna.  

Képek: BuzzFeed