A legmenőbbek a kutyáikkal mennek dolgozni

17/07/13 csütörtök
ujnemzedek.hu
A tech-cégek már külön kérik, hogy kedvenceikkel érkezzenek a dolgozók munkába - persze nem azért mert baromi kedvesek. Arra jöttek rá, hogy sokkal produktívabb a dolgozó, ha körülötte mozog a kutyája.

 dog office business working tie GIF

A Google a legkutyabarátabb munkahely

Stacey Sullivan, a Google cégkultúra-igazgatója szerint a vezetők tudják, mennyire imádják a gazdik a kedvenceiket, ezért ha velük együtt melóznak, sokkal jobb kedvük lesz. Persze előtérbe helyezik a felelős állattartást is, a munkavállalóik csak úgy vihetik magukkal a négylábú barátaikat, ha oltva és csipelve vannak.

Nincs ez másképp a Santa Monica-i tech-cégnél, a GumGumnál se

A cég mesterséges intelligencia fejlesztésével foglalkozik, és stresszcsökkentés céljából invitálják be a dolgozók kutyáit. Ebben a cég vezérigazgatója, Ophir Tanz is példát mutat, mivel saját négylábúja, Indy is minden reggel bekíséri munkába. Persze nincs egyszerű dolga, hiszen sokan nincsenek barátságban a kutyákkal a cégnél. Nekik kijelöltek kutyamentes szobákat, ahová behúzódhatnak pihenni.

 dog the office dwight jim pranks GIF

Csajos közegben is menő kutyásnak lenni

A Tradesy portálon nők vehetnek használt ruhákat és kiegészítőket, de ami még fontosabb, hogy irtó jó arcok dolgoznak náluk. A vállalat filozófiája, hogy ha az ebek a gazdik mellett rohangálnak, az csak nyerő helyzetet teremt. Sokat túlóráznak a dolgozók, de a kutyusokkal könnyebben átlendülnek a mélypontokon.

 reese witherspoon legally blonde reese elle woods bruiser woods GIF

A jó hangulatért a kutyák felelnek

A PrintingForLess.com-nál 10-15 kutya is megfordul az irodákban naponta, de ezért senki nem húzza fel magát, sőt. Azon az elven működnek, hogy totál ellazulnak az ebekkel töltött idő alatt, sőt a csapatot is összekovácsolják a kutyázások, nem beszélve arról, hogy sokkal kreatívabbnak érzik magukat.

 dog office GIF

Az Amazon is a híres kutyabarát helyek kategóriájába tartozik

Rufus, a corgi volt az első a cég életében, még 1994-ben. Mára már minden irodában van legalább egy kutya, aki egy kicsit könnyebbé teszi a gazdi hétköznapjait. Az ő hitvallásuk, hogy keményen dolgoznak, és ehhez könnyed kikapcsolódást, szórakozást nyújtanak nekik az állatok. Az, hogy a gazdi és kutyája együtt lehet, mind a két félnek boldogságot jelent.

Már rég megírtuk, hogy a kutyasétáltatás maximálisan fel tudja dobni az embert - úgy tűnik a cégek is kezdenek rájönni, hogy tényleg jó hatással vannak ránk kedvenceink. Reméljük hazánkban is elterjed ez szokás: sőt, alig várjuk, hogy a kutyusok mellett az őrült macskáink rohangáljanak majd a billentyűzetünkön.

 

Forrás: karrierplusz