2025-ben már megtapasztalhatjuk a robotszerelmet, de nem úgy

17/06/08 csütörtök
ujnemzedek.hu
Érző lélek a belső fém vázban? Vagy csak simán beülnek a helyünkre és mi pedig lustálkodhatunk.

Egy tanulmány szerint 2025-re a robotok minden vágyunkat és kívánságunkat ismerik majd és mindent megtesznek majd értünk. Az egyik szerző szerint, hamarosan nagyon sokan lesznek a robotok szerelmesei. Nem, itt nem arra kell gondolni, hogy gyűrűt húznak az ujjukra és megosztják a bankszámlájukat, bár egy 2013-ban végzett felmérés azt mutatta például, hogy az emberek 9%-a gondolkodott már el azon, milyen lehet a szex egy robottal. 

Forrás: Unsplash

De hogy szerethetnék a robotokba, ha elveszik a munkánkat?

Napjainkban talán az a legaggasztóbb, mikor arról beszélünk, hány ember munkája tűnhet el, ha azt egy robot elvégzi. Erről a jövőben is sokat fogunk vitatkozni, hisz elvileg újabb és újabb területeken dolgozhatunk majd együtt velük.

Mondjuk, barátok is lehetünk!

Azt mindenki tudja, hogy a robotokra nem hatnak olyan tényezők, mint a fáradtság vagy a lustaság, sőt mi több össze se tudnak veszni a társaikkal. Ezek, és számos más példák is igazolják, hogy bizonyos esetben tök jó lenne, ha az adott munkát inkább már ők végeznék el. Hiszen gondoljunk csak bele, sokak számára milyen nagy könnyebbség lenne ha nem kellene több órát műszakolnia vagy túlóráznia, csak beugrana a helyette egy gép, ami ezzel megkíméli a munkavállaló egészségét is. Talán így több szabadidejük maradhatna az embereknek, amit mondjuk a családjukra, sportolásra, szórakozásra fordíthatnának. Ez baráti megközelítés, nem? 

Forrás: Unsplash

Korábban már írtunk arról, hogy hamarosan különlegesebbnél különlegesebb szakmák alakulnak ki, olyanok is, amikhez még külön szakot és tanrendet kell kialakítani. Sokan félnek attól, hogy ez jövedelem-egyenlőtlenséghez vezethet, de Jonathan Grudin, a Microsoft vezető kutató úgy véli, a technológia mindig is nettó munkahelyet teremtő volt. Vagyis egy gyár megnyitásakor tudják, hogy milyen szakemberekre van szükség és egyáltalán, hány embert kell foglalkoztatniuk, ezért nem kell attól tartani, hogy növekedne a munkanélküliség. 

Szóval a a robotok nem akarják elvenni senki munkahelyét, sőt mi több, egész biztosan könnyítenek majd rajtunk. Mondjuk tök jó lenne ha helyettünk cipekednének és pakolásznának, ezért mindenképp kapnának egy virtuális pacsit. Tehát nézzük a jó oldalát: ha egyszer eljön ez az idő, tuti izgalmas lesz velük együtt dolgozni!

Forrás: technotification.com