Zseniális 1956-os társasjátékra dobtak össze a Kickstarteren

16/09/29 csütörtök
ujnemzedek.hu
Lehet-e a magyar forradalmat társasjátékban elmesélni? Úgy tűnik, lehet.

Nagyon kemény, ami az asztali társasjátékok piacán folyik - egyesek már-már reneszánszról beszélnek, ami talán némileg túlzás, de tény ami tény: a boardgame-eknek masszív rajongótábora van, akik nem csak az újdonságokban meg az érdekességekben vannak otthon, hanem értik az egész műfaj rendszerét is. Épp ezért nagy rizikó a mindenféle kalapozóoldalakat használni arra, hogy egy új játékot megpróbáljunk megvalósítani - ha a dolog nem oké, akkor a fanok nemhogy egy fillért nem adnak, de tuti, hogy még darabokra is szedik a cuccot.

 

 

Na most a Days of Ire: Budapest 1956-al épp az ellenkezője történt, azaz

Újabb magyar sikernek örülhetünk a Kickstarteren.

Pedig egy és millió rizikófaktora lehet egy társasnak, és akkor ehhez vegyük hozzá, hogy milyen érzékeny témát pedzegettek a korábban már a [redacted]-el nagyot szakító alkotók. Azonban a szakik véleménye több, mint kedvező: "a hangulata a doboz borítófestményével, az eredeti fényképekkel ellátott Budapestet ábrázoló táblájával és a remekbe szabott kártyaillusztrációkkal még így is teljesen lehengerelt minket" - írja a geekz; "Témától függetlenül mindenki számára élvezhető, Kifejezetten szép és igényes játék, Full co-op és csatázó verzió egyben" - lelkendezik a diceandsorcery.blog.hu.

Szóval ha midnen vágyad az volt, hogy megnyerd az '56-os forradalmat, most itt az alkalom: a társasjáték 4 személyig lesz játszható és akár egymás ellen, akár kooperálva is végig lehet majd vinni a játékot, ami a forradalom 7 napját emeli ki és mutatja be. A cél, hogy életben maradj, és ne engedd, hogy Budapest romokban heverjen.

A játék Facebook oldalát Itt találod!