$zázmilliók ömlenek a leggazdagabb zenészekhez

17/06/15 csütörtök
ujnemzedek.hu
A Forbes magazin nyilvánosságra hozta a száz leggazdagabb szórakoztató művész listáját.

Sokaknak leesett az álla, mikor a legfrissebb Forbes-listából kiderült, kik kaszáltak a legnagyobbat az elmúlt évben. 

Sean „Diddy” Combs, amerikai rapper, színész, producer és vállalkozó éves keresete 130 millió dollár ( átszámítva 35,7 milliárd forint). A sztár tavaly még csak a 22. volt, idén már sikerült magát feltornázni a top tízbe. Mint kiderült, Diddy nem csak a koncertezésnek kö­szönheti bőséges vagyonát: a BBC News in­formációi szerint megállapodást kötött egy vodkagyártó céggel és a Sean John ruhamárka bevételéből is részesül.

Képtalálat a következőre: „Sean „Diddy” Combs”

Forrás: Forbes

Beyoncénak tavaly június elseje óta 105 millió dollárral (az az 28,8 milliárd forinttal) gyarapodott a vagyona. Még így is többet keresett, mint féjre, Jay-Z "csak" az 55. lett. 

Képtalálat a következőre: „beyonce”

Forrás: Cosmopolitan 

A harmadik helyen, J. K. Rowling, a Harry Potter-könyvek szerzője áll, tavaly nyár óta 95 millió dollárt (26,1 milliárd forintot) keresett. A top tízben Rowling után már a férfiak dominálnak, a teljes százfős listának csupán 16 százaléka nő.

Képtalálat a következőre: „j. k. rowling”

Forrás: StarTribune

Új arcként köztük van Kylie Jenner is 40 millió dollárral (11,2 milliárd forint). Ő a mezőny legfiatalabbja, még mindössze 19 éves. Azzal érdemelte ki 59. helyét, hogy Kim Kardashian húgaként szereplője a család valóságshow-jának, de saját kozmetikai cége és ruhamárkája is van.

Képtalálat a következőre: „Kylie Jenner”

Forrás: Cosmopolitan

A teljes százas listából a top tízbe:

  • öt zenész: Sean „Diddy” Combs, Beyoncé, Drake, The Weeknd és a Coldplay,
  • két sportoló: Cristia­no Ronaldo és LeBron James, 
  • két író: J. K. Rowling és James Patterson
  • és egy rádiós műsorvezető: Howard Stern került. 

Voltak "nagy bukások" is:

Képtalálat a következőre: „taylor swift”

Forrás: Independent

A tavalyi dobogós, Taylor Swift idén épphogy befért az ötven legjobb közé, 49. lett. Két éve még 46,6 milliárd forintot keresett, az elmúlt évben "csak" 12,1 milliárdot hozott össze. A tavalyi másodikok, a One Direction fiúbanda tagjai: idén a top százból is kicsúsztak, míg  Adele gázsija is csak a tizennyolcadik helyhez volt elég. Talán Madonna lehet a legszomorúbb,  tavalyi tizenkettedik helyezése után idén ő be sem került a top százba.