Workshopok a Pinkponilóban - közösségi varrodát nyitottak, nem gyűszűnyi a siker

18/03/01 csütörtök
ujnemzedek.hu
Ennél menőbb dolgot össze sem hozhattak volna. Így kell meglovagolni a divatot.

"Célunk: egy olyan varroda és ruhajavító műhely létrehozása, amely anyagbeszerzéssel, tervezéssel és gyártással foglalkozik, főként egyéni megrendelésekre, kis szériában, a “fast fashion” üzletek által meghatározott hazai öltözködéskultúra színesebbé, kreatívabbá és egyedibbé tétele, az öltözékviselők saját ötleteinek bevonása által."

Ez a Pinkponilo... Projekt? Vállalás? Vállalkozás? ...credoja, és valóban: az ember bajban van, ha egy szóban akarja meghatározni, hogy mi a fenéről szól ez az egész. A Forbes tök jó cikkében a két szellemi anya, Szabó Viktória és Kudron Anna is két szót, azaz a közösségi varroda kifejezést használják, ami van annyira menő, hogy így hivatkozzunk rájuk mi is - ahogy az az írásban szerepel: nem pusztán varróműhelyről van szó, hanem egy olyan térről, amely szívesen befogad bármilyen projektet, ha az övékhez hasonló értékrenden alapul. 

De naná, hogy sietnek kijelenteni azt is, hogy a Pinkpóniló csak a neve alapján csajos - vagy még úgyse, vigyázzunk a kifejezéshalmazok pakolásával. "Anna és Viki az induláskor azt hitték, hogy elsősorban kreatív szakmákban dolgozókat vagy ilyesmit tanulókat vonzanak majd a workshopok, ehhez képest pont az ellenkezője történik. Sok résztvevő azért jön el, mert a munkája miatt egész héten az irodában ül, és jól esik végre valami olyasmit csinálnia, aminek kézzelfogható eredménye van. Nem is feltétlenül az elkészült ruha vagy a tanulás a lényeg számukra, hanem az élmény, és a kreatív hajlamaik kiélése. Ehhez a közösségi hangulat is sokat hozzátesz" - magyarázzák.

Ilyenek vannak a Póniban:

Aki beleállna valami tök okésba és felszabadítóan kézzelfoghatóba, akit még érdekelnek az analóg dolgok a baromi sok online jelenlét után, annak hajrá: itt rengeteg programot tudunk jó szívvel ajánlani azoknak, akiknek punkos varrótű volt a jelük az oviban (vagy nem, de mi valahogy így képzeljük.)

címlapkép: PINKPONILO-Facebook