Visszatér a filmvászonra Shrek, a Szamár és Csizmás Kandúr

18/11/12 hétfő
ujnemzedek.hu
Egyszerűen túl népszerűek ahhoz, hogy ne legyen több folytatás - így hát lesz.

A Variety filmes szaklap szerint a Universal Picture filmstúdió megbízta meg Chris Meledandrit, a 2015-ben bemutatott Minyonok producerét, hogy a szerethető ogre és a kardforgató kandúr új történetéből egy egész estés filmet hozzon tető alá. 

Az egyetlen dolog, amit az animációs guru nem akar, hogy elfuserálja a karakterek hangját. A Shrek népszerűségének egy oka volt, hogy olyan nagyágyúk, mint Mike Myers, Eddie Murphy és Antonio Banderes kölcsönözte hangját, és Melendandri a Variety-nek elmondta, azt szeretné, ha a csapat ismét összeállna. A kiváló, magyar szinkronos változatban Shrek, a nagy, zöld ogre hangját Gesztesi Károly, Fiona hercegnőjét Für Anikó, a beszédes Szamárét Kerekes József adja – remélhetőleg az új Shrek-filmben is ők szólaltatják majd meg a szereplőket magyarul.  

"Visszanézve ezekre a hangi játékokra, megkapónak találod őket. És miközben érvelhetnél egy teljes megújítás mellett, én a saját nosztalgikus érzéseimre hallgatok, amely vissza akar térni ezekhez a karakterekhez. A kihívás az, hogy olyasmit találjunk, amitől nem azt érezzük, hogy ez csak egy újabb film a folytatások sorozatában" - mondta.

A Shrek, és a Csizmás, a kandúr új életre keltését az után határozták el, hogy a stúdió anyavállalata, a Comcast megvette 2016-ban 3,8 milliárd dollárért a Dreamworks Animations stúdiót, amely a Shreket annak idején készítette. Kezdetben olyan találgatások láttak napvilágot, hogy Meledandri, akinek közös produkciós cége van a Universallal, felügyeli majd a Dreamworks Entertainmentet.

A producer azonban azt mondta, úgy érzi, hogy két céget nem képes igazgatni, ha fenn akarja tartani az általa készített filmek minőségét.

Forrás: MTI