Végre valaki összeszedte a legrosszabb videójáték-filmeket

17/06/12 hétfő
ujnemzedek.hu
Na melyik a legergyább? A Mortal Kombat? A Prince of Persia?

A gamermozi köbö az a filmrajongónak, ami a képregénymozi volt anno: egyszerűen nem működik. Van valami pixelátok, ami ezeken az alkotásokon ül. Őszintén:

van olyan videójátékból készült film, amire az ember szívesen emlékezik vissza?

Persze benne van a pakliban, hogy igazából csak brandépítésről van szó, jól hangzó, bejáratott címekkel elvileg mindent el lehet adni... és ez a tipikus példa arra, hogy mégsem. A film sajna nem bitből meg gigabyteból áll: kell hozzá történet, dramaturgia, forgatókönyv netalántán, ez pedig csomó olyan dolog, amiről egy videójátékban alapvetően a felhasználó gondoskodik.

A problémakörről (márhogy egy videójáték hogy nem lehet mozifilm) a filmvilag.blog.hu cikke egész kimerítően értekezik, a ranker.com viszont volt olyan bátor, hogy össze is szedte, melyek voltak az elmúlt évek legrosszabb gamerfilmre varázsolt melléfogásai. De most komolyan, ki gondolta, hogy a Super Marioból épkézláb, egész estés csudaságot lehet összerakni? Bízott-e valójában bárki abban, hogy a Double Dragon túléli a moziraklónozást? 

Bízzunk abban, hogy a gamerek megkapják egyszer a feloldozást, és láthatnak valami épkézlábat is a vásznon - ebben a pillanatban ezek a játékosok melegítenek: Tomb Raider, Uncharted, Resident Evil reboot.

Sok sikert kívánunk.