Végre igazán közösségivé válik a legnagyobb közösségi oldal? 

18/08/29 szerda
ujnemzedek.hu
Ez lehet a Facebook egyik legnagyobb dobása - meglátjuk, mi lesz belőle. 

Social media, közösségi oldal - de belegondoltál már, mitől közösségi? Hát persze: attól, hogy a közös ismerőseinkkel osztunk meg dolgokat, illetve ők meg velünk.

Oké, de végül is ez nem több, mint amit offline is csinálunk, hiszen a való életben is jellemzően azokkal kommunikálunk, akiket ismerünk. Amikor azonban találkozunk egy ismeretlennel - például egy tárgyaláson, egy házibulin, akkor rögtön a közös pontokat kezdjük keresni, akaratlanul is. És ha kiderül, hogy egy településről származunk, vagy mindketten imádunk dominózni, vagy ő is megszállott képregényrajongó, máris megvan a közös téma - és főleg a közös kapocs. 

No de mi van a Facebookon? Ha történetesen érintkezésbe is kerülünk ismeretlenekkel - például egy poszt alatt, úgy, hogy mindketten kommentelünk -, akkor sem jövünk rá a büdös életben, hogy mindketten odavagyunk a vegán somlói galuskáért, vagy mindketten imádjuk visszafelé simogatni a macskákat. 

És itt jön a nagy ötlet: ezentúl a Facebook majd szépen tájékoztat minket róla, ha egy hozzánk valamiben hasonló felhasználóba bontunk.

Mégpedig valahogy így:


Kép: Facebook

Vagyis konkrétan egy kis címkét helyez el a neve mellett, benne azzal az infóval, amiben hasonlítunk. Ja, és még attól sem kell parázni, hogy akkor majd minket is leszólítanak ezek után mindenféle ismeretlen arcok. Ugyanis a funkció az adatlapon elérhető infókból táplálkozik - amit nyilvánosra állítasz, csak az alapján fog címkéket aggatni rád. 

Forrás: CNET, kiemelt kép: Ben Veber,Unsplash