Ütős videóban csinált hülyét az Insta-turistákból egy srác

18/02/08 csütörtök
ujnemzedek.hu
Mindenki ugyanazokra a helyekre utazik és ugyanazokat a sablonos képeket pufogtatja, közben nagyon eredeti arcnak hiszi magát - ebből lett elege.

Az közösségi oldalakon elég nehéz valami igazán eredetit villantani - a cikkünk tárgyát képező videó erre egy újabb bizonyíték. Vegyük például a turistákat: ha valaki példának okáért Olaszországba utazik, MUSZÁJ felkeresnie mondjuk a pizzai ferde tornyot, és ott MUSZÁJ olyan fotót csinálnia, amin "támasztja" vagy "megnyalja" a fagyitölcsérbe "ágyazott" épületet. Ugye, milyen eredeti ötlet?

Hát egyáltalán nem. Ugyanis szinte mindenki ezt csinálja. Ez persze csak egy példa a sok közül, amit a Vimeón Oliver KIMA néven regelő srác összegyűjtött. Beírt egy csomó hashtaget az Instán, mint például #pisa, #followmetoo vagy #beachlegs, és ekkor végképp szembesült vele, mennyire egy kaptafára készülnek a turisták Instára posztolt képei. 

Erről a videóról van szó:

Pedig nem kéne sok egy kis eredetiséghez. Ha mondjuk nem ugyanabban a pózban fotózkodna mindenki, vagy kicsit korábban kelne, máris kilógna a sok sablonkép közül. Arról nem is beszélve, ha valami kevésbé frekventált - és ilyen értelemben elnyűtt - helyszínt választana. Hiszen nem csak a legismertebb turistacélpontok lehetnek gyönyörűek - sőt. De olyan elrugaszkodott vélemények is vannak, amelyek szerint egy nyaraláson nem is fotózni kéne elsősorban - hanem nyaralni...