Ultramenő hordozható kempingházat dobott össze néhány magyar fiatal

18/09/14 péntek
ujnemzedek.hu
Könnyebb a nyaralás, ha saját kis kuckót viszünk magunkkal. Nem kell a bérléssel vagy kölcsönzéssel bajlódni - ezek a magyar srácok jobbat találtak ki: a hordozható okosházat.

A békéscsabai Laczkó Tamás és barátai hozták létre a hordozható apartmant, ami nagy mértékben megkönnyítheti a több tagú családok utazását. A Beol.hu-nak meséltek a projektjükről bővebben: 

"A kisfiam mondta, hogy szeretne elmenni kempingezni, én viszont megjegyeztem, hogy a sátrat már kinőttük. Valami többen és egy újdonságban gondolkodtam. Ekkor született meg az ioCamper, egy mobil apartmanház gondolata. A terv az volt, hogy kempingezésre kitalált beépíthető egységeket veszünk, azokat beillesztjük a furgonunkba, és az álom valósággá válik" - mondta Tamás, aki gépészmérnökként 3D-s tervezéssel is foglalkozik. 

Persze a dolog nem volt ennyire egyszerű.

Kiderült ugyanis, hogy ilyen eszközök még nem léteznek a világon tehát, ha komolyan ezt akarják, meg kell tervezniük és el kell készíteniük az egyes egységeket is. Fél évbe telt, mire körvonalazódtak a tervek, hogy hogyan is lehetne a nem mindennapi kiegészítő elemeket megvalósítani. Természetesen belevágtak, és a következő lépés az volt, hogy műhelyt béreltek, beszerezték a szükséges alapanyagokat. A kivitelezéshez szükésg volt partnerekre is: Kecskeméti Elek informatikust, Farkas Mihály elektroműszerészt és Kocsor Sándor szerelő társultak a család mellé. Amíg rendeződtek a dolgok a projekt körül, Laczkó Tamás levédette a nyitási, zárási technológiát mint saját találmányát. 

Az elkészült, hordozható kempinget ioCamper névre keresztelték, amit telefonnal vagy távirányítóval könnyedén nyitható, zárható. Tamás szerint a mozgatható elemekből készült kuckó olyan, mint egy okos ház, csak ez annak egy mobil változata.