Új funkcióval bővülnek ezek az appok

16/11/25 péntek
ujnemzedek.hu
Az appok területén folyamatos a fejlődés, számos új funkcióval bővülnek vagy épp kapcsolódó alkalmazások készülnek hozzájuk.

Instagram

Arról már írtunk korábban, hogy súlyos problémára hívták fel a figyelmet azzal, hogy elérhetővé tették a posztok szűrését, tiltását sőt a veszélyt sejtető képek jelentését is. Ha valaki úgy véli, hogy a profil felhasználója azt sugalja képével, hogy kárt akar tenni magában, súlyosabb esetben öngyilkos akar lenni, a jelentés gomb segítségével az Insta felveszi az adott profillal a kapcsolatot. 

A jelenlegi nagy dobás az lesz, hogy az appon keresztül is készíthetünk élő közvetítést, így ez már nem csak a Facebbok kiváltsága, bár azt még nem lehet tudni, hogy mikortól lesz elérhető ez a funkció. Az Instagram vezetője arról beszélt, hogy nagyon fontosnak tartja ezt az újítást, mivel ezzel még közelebb tudjuk magunkhoz hozni az embereket. - olvasható az mtv.co.hu oldalán. A nagy kérdés viszont az, hogy ezt a Facebook mennyire fogja kedvelni? Mivel eddig képeket gond nélkül oszthattunk meg, de az élő videóközvetítés kiváltságán való osztozás már lehet, nem megy majd ilyen zökkenőmentesen. 

Messenger és a chat-szoba funkció

Mindenki volt már tag valamilyen chat-fórumon és tudja, hogyan működik az ilyesmi. Most a Facebook is hasonló chat szobákat akar kialakítani, méghozzá a Messengeren keresztül. Ezek a Messenger Room-ok is különböző tematika alapján fognak felépülni, a belépés egyetlen feltétele, hogy az admin jóváhagyja a kérésünk. Működése hasonló lesz, mint a már működö csoportoknak, talán annyi különbséggel, hogy nehezebb lesz követni a beszélgetéseket. Egyébként a Facebook próbálkozott már hasonló chat funkcióval, de az sajnos nem volt túl sikeres. Kíváncsian várjuk, milyen lesz az újjáélesztett változat. Jelenleg Ausztráliában és Kanadában tesztelik a fejlesztést, még nem tudni mikor lesz elérhető mindenki számára. 


forrás: mtv.co.hu

Videohívással bővült a whatsapp

Ez az app ismert üzenetküldő felület, amit kb. 1 millárd ember használ a világ 180 országában és tartja barátaival, családjával tartsa a kapcsolatot. Bár 2014-ben megvásárolta a céget a Facebook, a WhatsApp nem alakult át Messenger-ré, megtartotta minden egyedi formáját és funkcióját. 

Május óta kísérleteztek a béta verzióval, de mára már mindenki számára elérhető lett a videóhívás. Külön szuper dolog, hogy nem csak Apple telefonokra érhető el az app, hanem az Androidos és Windows Phone-os készülékekre is.