Új főgonosszal erősít a Trónok harca 7. évada

17/06/28 szerda
ujnemzedek.hu
A GoT fanok amennyire várják a legújabb évadot, úgy rettegnek is, hogy maroknyi életben maradt kedvencük közül kik kerülnek idén a másvilágra. Na ja, hiszen ez a sorozat attól is népszerű, vagy inkább arról is hírhedt, hogy mire megszeretsz egy karaktert, már előre sejteni fogod: őt tuti ki fogja nyírni az aktuális főgonosz. Apropó gonosz karakter: idén mire számíthatunk? Figyelem,: ERŐS SPOILER VESZÉLY azoknak, akik még csak most aprózzák el a hatodik évadot!

Nos, kezdjük ott, hogy fejeződött be a sztori:

Számos szereplő (na? na?) HALT MEG az évad végére - ilyen például a szívünknek annyira kedves Hodor. (Még most is könnybe lábad a szemünk, ha felidézzük azt a bizonyos mondatot: Hold the door!) Aztán távozott az élők sorából a csodás Margaery Tyrell és férje Tommen Baratheon, de nem látjuk már a sorozatban Loras Tyrellt, Ollyt, Trystane Martellt és Doran Martellt sem. A rajongók legnagyobb elégtétele talán Ramsay Bolton halála volt, amit vehetünk Sansa Stark bosszújának is. 

Életben maradtak

Havas Jon szó szerint visszatért a halálból, majd visszavette az Éjjeli Őrség vezetését és összefogott Sansával. Egy győztes összecsapást követően elfoglalták Derest, eközben testvérük, Arya Stark visszanyerte látását és még Walder Freyt is elintézte. ​Bran tovább próbálgatta képességeit, miközben megismerjük apja gyerekkorát. Cersei Lannister legyőzte a rajta uralkodó vallási fanatikusokat és megölte Margaeryt is, így ő lett a Hét Királyság királynője - arra persze nem számított, hogy ezzel a fiát is elveszíti. Daenerys sárkányaival és Tyrionnal Westerosba hajózik a dothrakikkal és a Greyjoyokkal az oldalukon, hogy megdöntsék a Lannisterek uralmát. 

Kegyetlenebb gonosz érkezik, mint az eddigiek összesen

Képtalálat a következőre: „Euron Greyjoy”

Kép: digitalspy

Joffrey Baratheon volt az elsőszámú rosszember, akinek halálát számos rajongó várta szerte a világban. Őt követte Ramsay Bolton, hasonló kvalitásokkal, a GOT 6. évadának végén pedig megismerhettünk egy bizonyos Euron Greyjoyt, aki megpályázta a következő pusztító szerepét. A karaktert alakító Pilou Asbæk elmondása szerint a szerepe elhalványítja majd Joffrey és Ramsay minden, eddig látott gonosz tettét.

"A pszichopaták általában nagyon sokoldalúak, ezt próbáltam figyelembe venni a 7. évados jeleneteim felvétele közben is. Az egyik snittben Euron elbűvölő lesz, a másikban egy tipikus molesztáló, a harmadikban született gyilkos, és így tovább. A következő szezon után Ramsay olyan lesz a nézők szemében, mint egy sértődött kisgyerek Euron Greyjoyhoz képest" - árulta el Pilou Asbæk az Empire magazinnak.

Forrás: SorozatWiki