Tuti tippek beadandó esszé megírásához

16/11/29 kedd
ujnemzedek.hu
Nyűg nekiülni? Zavar, hogy állandóan rád jön a sorozatnézhetnék? Semmi para!

A pomodoro-technika

Van egy weboldal a neten, ami egy halál egyszerű stoppert indít el. Ezzel egyszerűen be tudod osztani az időt. A pomodoro-technika lényege, hogy 25 perc tanulás után járt 5 perc szünet. Itt lehet kipróbálni.

Nyomj egy Robinsont

Ha már úgy érzed, hogy nem tudsz elbújni a Facebook elől, akkor itt az ideje egy kis szabadságnak. Ha megvan minden, ami kell az esszéhez, egyszerűen kapcsold ki a laptopon a wifit. Ha mered.
 

Eső be

Amikor zavarnak a zajok, és zenére nem megy a koncentrálás, akkor érdemes trükkhöz folyamodni – például feltenni a fülest, és elázni. Mármint képzeletben. A Rainymood egy jó kis trópusi eső hangulatát varázsolja köréd.

A Wikipédia a barátod

Ha nem ott keresed a választ. Használd arra, hogy forrást gyűjts – a szócikkek végén meg van jelölve, hogy honnan származik az infó, arra keresgélj továbbb!

Kelj föl és járj!

Mert jót tesz a keringésnek.

Irány a könyvtár

Otthon elég csábító a környezet arra, hogy az ember minden mással (rendrakás, sorozatnézés, mosogatás) foglalkozzon, csak azzal nem, amivel tényleg haladnia kéne. Egy könyvtár viszont elég motiváló környezet, mert oda mindenki vagy olvasni, vagy dolgozni jön.

Nyomtasd ki!

Ha végeztél, nyomtasd ki a kész szöveget, és nézd át úgy. Sokkal több hibát észre lehet venni, a tördeléstől kezdve a helyesírási bakikon át az aránytalan szerkesztésig.