Tudjuk ám a jelszavad, nehogy azt hidd, hogy nem

18/01/08 hétfő
ujnemzedek.hu
Egy felmérés szerint legalábbis jó eséllyel az, hogy 123456.

A Splashdata adatai szerint 2017-ben is több százmillió belépőkódot loptak el mindenféle kiberbűnözők - ó, hát hogy lehet ez? Mikor olyan agyas nevekkel toltuk  meg a netbiztonságot mint pl. 

a nevek.

A listában Robert (#31), Matthew (#32), Jordan (#33), Daniel (#35), Andrew (#36), Andrea (#38), Joshua (#40), George (#48), Nicole (#53), Hunter (#54), Chelsea (#62), Phoenix (#66), Amanda (#67), Ashley (#69), Jessica (#74), Jennifer (#76), Michelle (#81), William (#86), Maggie (#92), Charlie (#95), and Martin (#96) szétszerepelte magát, de jól teljesített a mindig fenszi és trendi

123456 is.

Komoly, nem viccelünk: ha viccelnénk azt kérdeznénk, hogy 

A te jelszavad is XXXX?

Hova tartasz, emberiség

Komolyan csodálkozunk, hogy teleszemeteljük a tengereket és az óceánokat, komplett állat- és növényfajok tűnnek el a semmibe, elhízunk és depizunk miatta, igen menő tevékenység a fiatalok körében a bullying, mikor a második helyen az áll a netbiztonságodat (pénzedet, adataidat, intim fényképeid védelmét) szavatoló jelszó helyén, hogy

PASSWORD?

Képtalálat a következőre: „wtf the wrong with you gif”

A legszebb az egészben, hogy NYILVÁN azok lesznek a legjobban felháborodva, amikor aztán a netcsalók NEM KIS MUNKÁVAL jaj, ezt nem bírjuk leírni röhögés nélkül, szóval álmukból felébresztve egy perc alatt szabadították meg az illetőket a digitális kincseiktől, akiknek hiába mondták el ezerszer, hogy NE LEGYEN a jelszó bakker "letmein" - juszt is azt írták be. 

Taps.

Oregon államban 2018-tól ENGEDÉLYEZETT, hogy az alkalmazott helyett maga a sofőr tankoljon meg a benzinkúton. Mit válaszoltak azok, akiknek a jelszava nyilván olyasmi, hogy 12345 (5.hely), vagy iloveyou (10. hely)? 

Hogy ez egy pusztulat gondolat, és nekik jogaik vannak.

Nincs több kérdésünk.

Az Új Nemzedék Központ pont azért hozta létre a Digitális Immunerősítő Programot, hogy az ilyen helyzetekre felkészítse a fiatalokat, és védettebbé tegye őket az online világ veszélyeivel szemben. Kérdezz, olvass utána, és könyörgünk, NE LEGYEN A JELSZAVAD A CICÁD NEVE PLS!!!!!

Sőt: játékunk is van - kattints Ide, töltsd ki a digitális immunrendszeredet tesztelő kvízt, és nyerj egy ZenPhone-t! A határidő: február 28.!