Totál jófejek: ezért éri meg rajongani a Green Day-ért

17/03/23 csütörtök
ujnemzedek.hu
Billie Joe Armstrongék tuti tisztában vannak azzal, hogy kell belopni magukat a fanok szívébe. Kedvesnek kell lenni, és kész.

Nincs Green Day koncert jófejség nélkül - akinek van akkora szerencséje, hogy élőben láthatta az 1987 óta (eleinte Sweet Children néven) dübörgő gumipunk-cirkuszt, nyilván tisztában van azzal, hogy nagyjából egy heppöningjük sem múlik el valami durván király megmozdulás nélkül. Mi például baromi szívesen lettünk volna a látszatra kb. 10 éves, gyanús, hogy olasz kissrác helyében, akit Billie Joe személyesen invitált a színpadra, majd tette be maga helyett a gitárhúrt tépni:

Vagy mekkora adrenalinlökete lehet ebben a videóban a chicágói összefestékezett hajú kamasznak: 

Egy csomó ilyen videó van a Youtube-on - idén pedig Krakkóban tolták január 21-én (négy év szünet után ugyanis tavaly október 21-én tértek vissza a Revolution Radio című albumukkal). Itt két rajongót is rávettek egy-egy durva stage divingra:

...és ha azt gondolnád, itt leállt a jófejségvonat, hát nagyon tévedsz: a lengyel Krysztof élete bulijára/élményére (őt hívta fel Billie Joe gitározni a színpadra) a zenekar még képes volt rátenni egy lapáttal: Billie Joe ugyanis a szóló végén annyit mondott, hogy "Oké, akkor tartsd meg azt a gitárt."

Ezek után mi, ha a királyság/kedvességről esik szó, biztos hogy azt vágjuk rá: Green Day.

Egyébként ha valaki szívesen menne fel mondjuk Minority-t ordítani a színpadra, június 18-án minden esélye meglesz rá - aznap lép fel a banda ugyanis a Budapest Sportarénában, ahol hatalmas csápolásra és minimum egy óriási jófejségre számítunk.