Törlik a fiatalokat a Facebookról és az Instáról

18/07/23 hétfő
ujnemzedek.hu
És ez most nem egy béna hoax vagy rossz vicc. A közösségi oldal szabályzata szerint egyébként sem lehetne 13 éves kor alatt regisztrálni. Természetesen nem nehéz „kijátszani” ezt a szabályt, hiszen mindössze annyit kellett tennie a felhasználónak, hogy egyszerűen olyan születési időt adott meg a regisztrációnál, amely azt mutatta, hogy idősebb a valódi koránál.

Az oldal eddig is törölte (elvileg), ha valakiről kiderült, hogy túl fiatal, azonban pár napja azt közölték, hogy igen erősen rá fognak menni a dologra.

Ennek kiváltó oka, hogy egy tévécsatorna nemrég bemutatott egy riportot Inside Facebook: Secrets of a Social Network címmmel, amelyből kiderült szóbeli utasítást kaptak az adminok, hogy, ha valaki nem csinál semmi más szabálytalan dolgot, akkor csak az életkor miatt ne töröljék őket.

A közösségi oldal vezetősége, persze „azonnal” reagált, így a jövőben:

-Zárolják azok fiókját, akiket más felhasználók bejelentenek, hogy szerintük korhatáron aluliak. Az adminok persze átnézik a profilt és nem csak úgy bemondásra nyomnak rá az „inaktívál gombra”.

-Ha valaki jelent egy szabálysértő tartalmat és az adminok úgy ítélik meg, hogy a profil tulajdonosa túl fiatal. Tehát attól függetlenül, hogy a bejelentés nem a kora miatt érkezett.

A zárolt fiókot csak akkor oldják fel, ha a felhasználó hitelt érdemlően bizonyítani tudja, hogy már elérte a megfelelő kort. Ennek persze legegyszerűbb módja egy lefényképezett személyi vagy útlevél.