Tényleg hipnotizálni lehet a macskánkat egy négyzettel? Itt vannak a válaszok!

17/04/24 hétfő
ujnemzedek.hu
Ugye megvan az a cikk, ami szerint, ha ragasztószalagból vagy valamilyen zsinórból készítesz egy négyzetet a padlóra, akkor a macska belecsüccsen?

Ha nincs, akkor tessék.  Bár a bejegyzés címe azt ígéri: Works every time, azaz mindig bejön. Kissé oldalra biccentve a fejünket a c-c-c-c-c-hangot hallatva kezdtük meg a kételkedést. Néhány percen belül a szerkesztőség összes tagja nekiállt vadul csetelni, hogy felhajtsunk néhány macskatulajdonos havert, akit megkérhetünk, hogy tesztelje már le otthon a dolgot. Egy nappal később máris a postafiókunkban dörömböltek a képek. Na, lássuk!

Ő Pollen

láthatóan tojik az egészre, őt nem érdekli miket beszélnek az interneten...

De akkor jött Géza,


akit az első pár percben egyáltalán nem izgatott fel a dolog...


..., de aztán...


Géza bizony becsüccsent  a keretbe

A döntetlen állást Bambusz oldotta fel...,


először szaglással kezdett, majd ugyan belépett a négyzetbe, de ugyanabban a pillanatban meg is fordult és távozott. Gazdája szerint Bambusz antiszociális, így ő akkor sem mászott volna bele, ha minden más macska igen.

Az ultracuki Pirost azonban nem lehet azzal vádolni, hogy ne lenne az az érdeklődő típus, hiszen mindig szöszmötöl valamivel


A kísérlet kezdetén például kedvencc bocijával játszott...

...viszont a négyzet annyira sem érdekelte, hogy egy képen szerepeljen vele

Már majdnem lezártuk tudományos pontosságúnak nem mondható kísérletünket, amikor befutott még egy kép. Ő nem más, mint Báni


"Tudom, hogy nem macska, de most épp ez volt itthon"- írta a barátunk. "Annyira nem érdekelte a dolog, hogy inkább beletettem"

"Nem jelenteném ki, hogy egy másodpercnél tovább maradt"

Az eredmény tehát megszültetett: vannak macskák, akiket érdekel (bár Géza nem tűnt hipnotizáltnak), de azért a többséget nem izgatta fel a dolog. Még a nyulat se.