Te shoppingolnál az Instán? Lehet, hogy hamarosan megteheted

18/09/11 kedd
ujnemzedek.hu
Jól hangzik, ugye?

Az Instagram fejlesztői már javában dolgoznak azon az appon, amelyben a felhasználók a profiljukon keresztül az általuk bekövetett cégek, vállalkozások Insta-oldalairól közvetlenül tudnának online vásárolni az ott lévő termékekből - legalábbis a  The Verge cikkéből ilyenekről írtak. Ezek egyelőre még inkább csak afféle iparági pletykák, amiket állítólag az Insta egy munkatársa szivárogtatott ki, és ha hinni lehet a titokzatos munkatársnak, a vásárlós Insta-app IG Shopping néven lesz majd elérhető. 


Pixabay

Az Instagram nem erősítette meg a hírt, de nem is cáfolta, viszont a terveket ismerő források úgy vélik, az ötlet még csak a fejlesztés fázisánál tart, tehát egyáltalán nem biztos, hogy a végén zöld utat kap majd. Bár ennek - mármint, hogy elkaszálják -, kicsi az esélye, hiszen az Insta egy elég népszerű felület, szóval miért is ne csapnának le egy ilyen lehetőségre? Hatalmas előnyre tennének szert az e-kereskedelmi piacon. Hiszen az Insta nem csak a felhasználók, de a cégek körében is nagyon fut, Elég ha csak annyit mondunk, hogy kb. 25 millió cégnek van rajta oldala, és az Instagram adatai szerint 10-ből 8 felhasználó követi is a posztjaikat. Szóval tényleg csak egy olyan online vásárlói app kell, amivel csak egy kattintás lesz a vágyott cuccokat megvenni. 

Az új funkció elődje egyébként már 2016 novemberében megjelent. A cégek azóta a posztolt képek alatt meg tudják jelölni eladásra kínált árucikkeiket, amiket a követők/vásárlók közvetlenül el tudnak érni a megjelenő linkre kattintva, ami átvezeti őket a termék weboldalára. Kíváncsiak leszünk, lesz a belengetett új funkcióból valami - ha igen, a fiatalok valószínűleg ráugranak majd a dologra...

Te szívesen vásárolnál az Instagramon keresztül?