Te is megkönnyezed a Pixar legújabb rövidfilmjét

16/10/20 csütörtök
ujnemzedek.hu
Biztosan benned is megmozdít valamit a Pixar új rövidfilmje, ami olyan emberi érzéseket mutat be, mint a bűntudat, a keserű emlékek feldolgozása, szomorúság és fájdalom.

A napokban világot látott Borrowed Time (Kölcsönvett idő) két Pixar animátor készítette, név szerint Andrew Coats és Lou Hamou-Lhadj. 

A film története egy seriffrő szól, aki kiüresedetten és szomorúan sétál fel egy hegy tetejére. A sztori szép lassan kibontakozik és anélkül értjük meg a filmet, hogy figyelnénk a szövegre. Néhány helyen van csak angol megszólalás, de aki kevésbé vagy egyáltalán nem beszéli a nyelvet, az is könnyen megérti, hisz a remek képi ábrázolás és az érzelmek megjelenítése magával sodorja a nézőt. 

A film azért jöhetett létre mert a Pixar lehetővé teszi alkalmazottainak, hogy bármikor használják a stúdió felszereléseit. Az alkotóknak rendkívül sok munkája volt a filmmel mert általában egy ilyen filmen egy egész csapat dolgozik, de ők csak ketten voltak. Egyedül a filmzene volt az, amit nem ők készítettek, ebben Gustavo Santaolalla az Oscar-díjas zeneszerző segített nekik.