Találkozz Justin Beaverrel, a mentett árvával, aki szívesen épít gátakat, játékból!

18/03/06 kedd
ujnemzedek.hu
Körülbelül 8 hetes volt az árva hód, amikor megmentették, most a Kentucky Second Chance Wildlife Központban él.

A hód gyerekek általában 2 éves korukig maradnak a szüleikkel: az első évben ápolják és tanítotják őket az életre, míg a másodikban már ezek a fiatal állatok segítenek felnevelni szüleik következő gyermekeit. 


Imád a kádban pancsolni, csúszkálni mivel a hódok a vízben érzik a legjobban magukat.
Gazdija viccesen megjegyezte, hogy biztosan neki van a legfényesebb kádja a városban, hiszen JB állandóan benne tevékenykedik. 

JB - ahogy a központban nevezik - olyan fiatal volt, hogy nem igazán tudja, hogyan kell hódnak lenni, így tehát nem engedhető szabadon. Ehelyett a szövetségi kormány a kis apróságot "oktatási állatnak" nyilvánította és minden ehhez szükséges engedéllyel rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy az őt nevelő gazdival élhet és menhet vele olyan helyekre, mint az iskolák és a könyvtárak, hogy megismertessék az embereket azokkal az állatokkal, akik a vadonban élnek vagy épp valami miatt gondozásra szorulnak.


Úgy alszik, akár egy kisbaba. Kezecskéi közé fogja a meleg és puha gyapjútakarót és rágcsálja, mint egy cumit. 

Érdekes volt gondozójának látni, hogy  Justin Beaver-nek nem kellett tanítani, hogyan kell gátakat építeni. Szeptember körül vette észre gazdija, hogy a hód csemete elkezdte megépíteni első gátját. Persze nem faágakból és termésekből, ahogy ezt a természetben szokták társai, hanem azokat a anyagokat használta, amelyeket a mancsába tudott fogni: például a fürdőszobai szőnyegeket, a cipőket, sőt egyszer még a "lakótársa" laptopját is elcsente.

Justin Beaver másik kedvenc és kissé kevésbé vonzó akciója gazdája háza falainak feltörése, valamint bútorok és papíráruk tépkedése. 


"Olyan, mintha egy kisgyerek lenne, csak kicsit pusztítóbb - mondta Brouillard a gazdája.

 

Forrás: Today