Szavazás: melyik a legidegesítőbb magyar szó?

18/09/10 hétfő
ujnemzedek.hu
Van olyan kifejezés, amitől a falra mászol? Nézd meg, benne van-e a listában, és szavazz rá! Szeptember 20-ig még leadhatod a voksodat.

„Mindig is modorosnak éreztél egy szót? Pongyolaság, majmolás, majomkodás, vagy már szavakkal ki sem lehet fejezni, hogy micsoda? Vagy rosszul hangzik? Vagy csak egyszerűen nem tudod felfogni, hogyan létezhet ilyen? Jelöld a szavazásra az általad legidegesítőbbnek tartott szót, és szavazz azokra, amiket mások jelöltek.”

via GIPHY

Ezzel kezdődik a Névmás blog posztja, amelyben a legidegesítőbb magyar szót keresik. (Egészen pontosan a Debreceni Egyetem Angol Nyelvészeti Tanszéke indította el a dolgot, ennek docense Rákosi György, a Névmás bloggere).

A beérkezett szavakból már megvan a lista, a te dolgod annyi, hogy szavazz azokra, amiket a legborzasztóbbnak találsz. A legszebb magyar szavakról már sokat hallottunk – itt az ideje, hogy szétnézzünk a magyar szókészlet idegesítő bugyraiban is.

A szavazásról érdemes tudni, hogy mindenki tetszőleges számú szóra szavazhat, de egy IP-címről egy nap csak egyszer lehet szavazni. A szavazás során meg is írhatod megjegyzésként, hogy miért találod idegesítőnek az adott szót.

Itt tudsz szavazni.

Szavazni 2018. szeptember 20-ig lehet.

Kiemelt kép: Pixabay

Az eredményekről a Névmás blog is beszámol majd, illetve szó lesz róla az idei Kutatók Éjszakáján is, Debrecenben – és természetesen mi is hírt adunk majd róla.