Szanaszét sminkelt babákból készít cukiságokat egy magyar alkotó

18/08/02 csütörtök
ujnemzedek.hu
Sőt, a Rebaba még olyan babák elkészítését is vállalja, amik feltűnően hasonlítanak jelenlegi tulajdonosukra.

Valami ilyesmiről van szó:

Mert valljuk be, ribisítésben a mostani babák elől járnak - mintha minden kislány egyből 21 éves, kiégett, diszkó után hazafelé vánszorgó tinit szeretne ölelgetni, olyanok lettek ezek a játékok. Nem mind persze - de amelyik olyan lett, azon segít a Rebaba, Tihanyi-Horváth Lilla cége, ami azzal foglalkozik, ami a névjegyében is szerepel:

"Újrafestett, természetes kinézetű babákat készít, melyek valódi gyermekekre hasonlítanak. Bájos, gyermeki, ártatlan."

Ahogy az alapító írja: "Már jó ideje figyeltem csendes csodálattal egy külföldi művésznő babaátalakító munkásságát. Egész megdöbbentő volt látni, mit lehet kihozni egy babából egy ecset és némi akrilfesték segítségével. Arra gondoltam, milyen fantasztikus dolog ez, és ha egyszer odajutok, festek egy babát a lányomnak. Aztán egy börzén ráakadtam az első babára.

Fura volt lemosni róla a sminket. Mert nem csak a smink tűnt el, hanem az egész arca... és felsejlettek egy ártatlan kislány vonásai. Annyira élveztem a festegetést, a ruhavarrást, a cipőkészítést, hogy mikor hozzájutottam még néhány babához, már nem tudtam leállni. Külön öröm volt számomra, hogy az első babákat villámgyorsan elkapkodták."

Ezek szerint ismét szükség van a természetességre, és nem minden babának kell feltétlenül arra hasonlítania, amit a reklámok és trendek sugallnak. A projekt egyik nagy pozitívuma a recycling, avagy újrahasznosítás. "Mikor azon gondolkodtam, hogy mi legyen a babák neve, akkor azonnal a re-baba jutott eszembe. Kidobásra ítélt, épp gazdátlan babák felkarolása, »ártatlanítása«, kislánnyá lényegítése."

A projekt komolyan halad, itt találhatod a weboldalukat, itt pedig a Facebook-hírfolyamot. Csapj le a babádra te is!