Stephen King 1 dollárt kért cserébe, hogy lelkes tinik megfilmesíthessék egyik novelláját

18/11/09 péntek
ujnemzedek.hu
Néhány lelkes walesi tini magának a horror nagymesterének, Stephen Kingnek írt levelet, hogy megfilmesítenék egyik novelláját. Az író pedig igent mondott.

A filmet a 16 éves Alfie Evans és a 14 éves Cerys Cliff készíti, akik egy filmes suli, a Blaenau Gwent Film Academy növendékei. A BBC-vel is kapcsolatban álló Blaenau Gwent Film Academy lehetőséget ad 7-18 éves fiataloknak, hogy profi filmek készítése során sajátítsák el a szakmát. És hogy milyen szakmát? Például a vágást, az operatőri munkát, de filmszínészeket is képeznek.

A srácok megkapták a szerző engedélyét, ráadásul King jelképesen csak 1 dollárt kért a jogokért. A fiatalok a Stationary Bike (Szobabicikli) című novellát szeretnék filmre vinni, reménykedve, hogy ha jól sikerül a végeredmény, filmes fesztiválokra is meghívást kapnak.

A The Guardian cikkéből az is kiderült, hogy Stephen King irodája egy nap alatt visszajelzett a fiatal alkotóknak, akik már el is küldték az egy dollárt a jogokért cserébe.

A novella egyébként egy Richard Sefkitz nevű művészről szól, aki New York-i lakásában kezd el lelkesen szobabiciklizni, hogy egészségesebb életet élhessen. A King-rajongók persze sejthetik, hogy a sztoriban lesz valami csavar: a férfi egy idő után paranoiás lesz: fura gondolatok kezdik kínozni, hogy valaki követi őt. De vajon tényleg csak képzeli az egészt...? Brrr. 

Mi várjuk a filmet és drukkolunk a srácoknak!

A szó, amit Stephen King minden könyvből kiírtana

Stephen King szerint van egy szó, amit mostantól egy író se írjon le a könyvében, ez pedig az:

“amazing”.

Magyarra fordítva annyit jelent, hogy elképesztő, bámulatos, lenyűgöző, csodálatos.

King szerint nagyon elfáradt már ez a jelző, túl sokan használták már és ettől sokkal jobb szavaink is vannak, ha le akarunk írni valamit.

A horror királya Twitteren közölte elégedetlenségét:

„Jegyzet az írókhoz: A »elképesztő« szó nagyon unalmas. Az »elképesztő« kifejezésnek pihennie kell. Ezért kérlek, ne írjatok az elképesztő bulitokról, az elképesztő csajotok elképesztő ruhájáról, vagy az elképesztő szabadságotokról. Kérlek titeket, inkább használjatok konkrétabb és specifikusabb kifejezéseket."