Repülő cipők, láthatatlanná tevő köpeny és teleportálás - a fiatalok hisznek bennük

17/12/11 hétfő
ujnemzedek.hu
Ráadásul 10 éven belül ezek már simán lesznek.

Ian Pearson jövőkutató úgy véli: "A gyerekek egy Harry Potter kultúrában nőttek fel, ezért a technológiai újdonságokra is úgy tekintenek, mint valamilyen varázslatra. Sok gyerek épp ezért azt képzeli, hogy bármi lehetséges és bármi megtörténhet.”

A gyerekek azt gondolják, hogy a következő évtizedben látni fogjuk a repülő cipőket, láthatatlanná tévő köpenyt sőt, teleportálni is tudunk majd. 6-14 éves gyerekeket kérdeztek nemrég a témában: a 80 százalékuk úgy gondolja, hogy "bármi lehetséges" lesz a jövőben.


Forrás: Stocksnap

Szerintük ezeket találják fel már nagyon hamar a tudósok:

  • a repülő cipőket,
  • a láthatatlanná tévő köpenyt.
  • képesek leszünk kommunikálni az állatok nyelvén valamilyen kütyü segítségével,
  • megelevenednek majd a röntgenfelvételek,
  • és teleportálás is sima ügy lesz. 

Annak ellenére, hogy a legtöbb szülő megpróbálja korlátozni a sok számítógép, tablet és okostelefon használatot, a Sony főnökei azt állítják, hogy egy másik kutatásban megkérdezett szülők 70% -a elismerte, hogy, ezek a készülékek javítottak a gyerekek képzeletén, fantáziáján és teljesítményén is az iskolában.

Pearson szerint: "A számítógépes játékok virtuális világai különösen nagy mértékben növelik a fantázia és a képzelet mértékét. A gyerekek mindig nagyon fejlett technológiát használnak és szinte lehetetlen elképzelni egy olyan világot, ahol a technológia nem képes megoldani nekik egy problémát."

forrás: dailymail