Összehajtható telefon? Már ilyen is van

18/11/16 péntek
ujnemzedek.hu
Laptop és tablet helyett is jó lesz állítólag. Amúgy nem a Samsung az első, aki ilyesmivel előrukkol.

Sokan már tűkön ülve várták, mikor jön el ez a pillanat: a Samsung San Franciscó-i konferenciáján még csak a fejlesztők láthatták az újdonságot. Ez persze még csak egy bemutató volt, arról nincs hír, mikor lesz ebből megvehető termék. A Reuters egy, a telefon androidos oprendszerén dolgozó mérnökre hivatkozva azt írta, hogy kb. a jövő év elejére a boltokba kerülhet az újfajta teló. Addig még tökéletesítik, fejlesztik, csiszolják, hogy minden szempontból ütős legye.  

A Samsung már évek óta próbálkozik hajtogatható telefonok gyártásával, 2012-ben alkották meg az első prototípust. A cég vezérigazgatója, Kwon Oh-hyun nagyon egyszerűen és röviden indokolta a lassú fejlődést: rettentő nehéz fejleszteni ezt a fajta eszközt.

Egy noname kínai cég megelőzte a Samsungot

A kínai Rouyu Technologiesnek sikerült megelőznie a Samsungot: ők mutatták be elsőként a hajlítható telefont. Decembertől már kereskedelmi forgalomban is kapható lesz.

A nemzetközi piacra már Royole néven lépnek be, első flexibilis termékük a FlexPai nevet viseli, ami egy hajlítható telefon/tablet. A gyártó szerint a készülékben Snapdragon 8150 processzor lesz, amit a The Verge szerint már decemberben elkezdenek kiszállítani. A szakértők viszont úgy gondolják, hogy a Qualcomm szuperprocija nem fog belekerülni egy ilyen ismeretlen gyártó készülékébe – de bármi megtörténhet.

Forrás: TechradarThe Verge