Olyat reppelnek a kissrácok, hogy nem győzöl gondolkodni

18/07/25 szerda
ujnemzedek.hu
A dalokat gyermekvédelmi intézményekben élő, hátrányos helyzetű gyerekek írták. Ennyi elég? Csak mert ráadásul nagyon jók.

Miért vesz körbe a tisztelet, mert

vizicsúszda lesz lift helyett? 

illetve

a nézettség, ami fontos

nem vagyok aranyos most.

Szóval ami tuti:

EZEK A SRÁCOK RÍMBEN ANNYIRA TUTIK, HOGY AZ ELKÉPESZTŐ.

A Szeretlek Magyarország dobta elénk a Horváth Kristóf, azaz Színész Bob segítségével gyermekvédelmi intézményekben élő, hátrányos helyzetű gyerekek által írt, a saját életükről és álmaikról szóló klipet, amit a srácok le is forgattak. ÉS ez ugye - legyünk őszinték - általában bénácska. Cuki. Jófejkedő.

Na ez nem az. Ez a cucc nagyon kemény, és eszméletlen király. Íme:

Ahogy az oldal írja: a projekt mentálhigiéniás vezetője, Csepregi János szerint a közös munka során sokat erősödött a gyerekek empátiája, toleranciája, fejlődtek az önismeret, az önkifejezés terén, de nem csak ők, a velük foglalkozó szakemberek is rengeteget kaptak a gyerekektől. "Bizalom, őszinteség, szeretet - mindnyájan tanulhatnánk ezektől a kamaszoktól."

"A gyerekek megtapasztalhatták, hogy kellő munkával, kitartással, akarással nagyon is sokra képesek. Hogy ott van bennük a tehetség, hogy értékesek, bármit is jelezzen vissza a társadalom feléjük, bármennyire is nehéz legyen az életük. Olyan utat kínáltunk fel, amely alternatívát jelent."

Illetve: 

"A közösen elvégzett munka célja az volt, hogy erőt merítsünk egymásból, hogy bebizonyítsuk, tévednek, akik nem hiszik, hogy képesek vagyunk élni egy lehetőséggel." - mondta a projektről Színész Bob.

"Ha együttérzést ébresztettünk Önökben, örülünk, de a sajnálatot sértőnek érezzük. Nem azt akartuk megmutatni, hogy sajnálatra méltók vagyunk, ez a videó nem önöknek szól, hanem magunknak, és azoknak, akik erőt meríthetnek belőle" - fogalmazott.

Wow.