Olyan menő talán semmi nem lesz, mint a Metallica Tankcsapdája, de azért akadnak még próbálkozók

18/04/11 szerda
ujnemzedek.hu
Az ex Beatle zászlót lengetett, és mindenki tudja, kire gondolunk, amikor azt mondjuk: Tavaszi szél vizet áraszt.

Senki se gondolta volna pár hete, hogy a Metallica úgy lesz egy ország még kedvencebb kedvence, hogy már nagyjából az - a hazai koncertjükre a jegyek baromi drágán kb. 3 perc alatt keltek el, aki nem csapott le rájuk időben, az szívhatta a fogát... aztán jöttek Hetfieldék, és azok után, hogy több, mint 4 millió forinttal támogatták meg a Gyermekétkeztetési Alapítványt, csak úgy, mellényzsebből nyomtak egy Metallicát az ördögvillába szorult nézőközönségnek.

Persze nehéz azokkal vitatkozni, akik szimplán a marketingdémon ármánykodását látják az efféle akciókban (mert a Metallica majd' minden turnéállomáson nyomott hasonlót, lásd pl. Jožin z Bažin), de azokkal is, akik azt mondják, hogy így vagy úgy, azért ez mekkora királyság már.

Reméljük az utóbbiak vannak túlsúlyban - nekik mutatunk még pár hasonlót.

Queen

Vagy ezt már megmutatni sem kell? Mindegy, mi imádjuk újranézni és újranézni és újranézni, ahogy Freddie Mercury 1986-ban előadja a Tavaszi szél vizet áraszt című népdalt (amit egyébként moldvai-csángó, és Veress Sándor gyűjtötte a moldvai Bogdánfalván 1930-ban).

Paul McCartney

Az ex-beatle 2016-ban tolta meg Budapestet - annak ellenére azonban, hogy hazánkban addig még nem koncertezett, egy "Jó estét, Budapest"-en, és a ráadás előtti magyarzászlózáson túl több extraság nem jutott. A dolog kb. csak annyira érdekes, hogy egy ILYEN "felvételt" találtunk róla a Youtube-on, de oké, legalább a Budapest-et S-el mondta ki, az is valami.

Green Day

Nem úgy mint 2017-ben a Green Day - ők persze nem tudták S-el kimondani a magyar főváros nevét. Ellenben nálunk is eljátszották a turnéjuk legnépszerűbb elemét, amikor begitároztattak egy nézőt, majd a zeneszerszámot neki is ajándékozták:

Queen

Mi, hát ez má' vólt, nem??? Persze, de az Adam Lamberttel pimpelt banda nyomott még egy kört 2017-ben, ahol maga Brian May tolta ezt el így - és a libabör metaszinten garantált: