Olyan játékot találtunk, amiben még az is imádni fogja az emojikat, aki utálja

18/05/10 csütörtök
ujnemzedek.hu
Netkapcsolat kell hozzá, meg egy webcím, és indulhat a móka.

De várj csak, azt vágod, hogy születtek az emodzsik? Az első 1998–1999 környékén született meg az NTT DoCoMo kísérleti fejlesztésében. Az első jelkészlet 172 karakterét az időjárás-előrejelzések és a manga hangulatjelek inspirálták. A kezdetben 12×12 pixel méretű színes karakterek az elektronikus kommunikáció elősegítése mellett versenyelőnyt biztosító különleges szolgáltatásként jelentek meg a japán mobilszolgáltatók kínálatában.

Az emodzsikat különben eredetileg így írják:

絵文字

Nade:

A Google most gründolt egy játékot (ha már az emoji film akkora szutyok lett, hogy arról jobb nem is beszélni), amit imádni fogsz, ha mondjuk odáig voltál a Pokemon GO-ért: annyi a teendőd, hogy ezen a címen megadod, az első vagy a hátsó kamerát óhajtod használni, aztán mehet is a móka. Ami abból áll, hogy a felvillanó emojik ÉLŐ megfelelőit kell megtalálnod néhány másodperc alatt – oké, a cipő nem élő, de érted, mire akarunk kilyukadni.

Nem annyira ergya móka, mint amilyennek így leírva hangzik, sőt, szerkesztőségileg kijelentjük, hogy eléggé addiktív. Nem hibátlan (néha összekever dolgokat), de ha van egy szabad órád, akkor baromi jó szórakozás lehet.