Ők is kezdték valahol - zenekarok, akik már az első koncerten is annyira menők voltak, hogy csak na

18/05/16 szerda
ujnemzedek.hu
Vagy nem. Mindenesetre van pár videónk, hogy megmutassuk kedvenceink első stagedivingjait - időpontokat is kaptok, hogy legyen hova tárazni az időgépet.

1991 októberében pl. a franc se gondolta volna, hogy olyat láthatunk Kaliforniában, amit érdemes - már csak a történelmi pontosság kedvéért is - csekkolni:

A Rage Against the Machine ebben az évben alakult, azóta már szétmentek, meg összeáltak, meg szétmentek, de ami tuti, hogy Grammy-díjjal szétbombázott bandáról beszélünk, akik itt még a duplanullás senkik szerepében ugráltatták a plebszet, a semmire húzva lapot - aztán mégis nyertek, de érdekes.

Nade mondjuk ezekről a kis nyikhajokról gondolnád-e, hogy ők itt a MUSE? A dátum 1994, hírnév nemhogy sehol, de még az almukban se, aztán tessék:

ÉS MILYEN JÓ MÁR, hogy 1990 óta a Green Day sem változott sokat? Mi mondjuk hiányoljuk, hogy a koncertjeiket nem stadionméretű garázsokban adják, mióta az isten nemhogy fel, de a mennyekig tolta a sorsukat, de ez legyen a legnagyobb bajunk. Ok, ezen a felvételen már a kislemezes Green Day látható (1989-ben jött ki a 1000 hours), de ennyi talán belefér:

Abban mondjuk szintén nem vagyunk biztosak, hogy az első köncert, de mivel a Limp Bizkit 1994-ben alakult, gyanús, hogy ez a felvétel az első csapatások egyikén került VHS-re. Lehet csekkolni majd a változást - idén a srácok Sopronban veretik szét a Volt-otYall$!!!!!!!

Az Iron Maiden is jön Sopronba, sőt, a londoni Ruskin Armsba is mentek 5 évvel a megalakulásuk után:

A Red Hot Chili Peppers Sopronba ugyan nem jön, de mégiscsak muszáj idepakolnunk az első, élő adásban elkövetett Get up & Jump-ot, ahol Anthony Kiedis és Flea már akkor magas frekvencián tolta a hülyeséget:

És akkor még idetesszük Justin Biebert:

...DE MINEK.