Ők a kedvenc mémeid a valóságban

16/11/30 szerda
ujnemzedek.hu
Ha nem barlangban laktál az elmúlt négy évben, akkor valószínűleg ismerősek a következő arcok.

Szkeptikus baba

A kissrác neve Mason, a fotó pedig 2011-ben készült róla, amikor a szülei elvitték egy múzeumba. A családi kirándulást megspékelték egy fotóssal, aki pont elkapta Mason egyik grimaszát. Este a fater nem bírta ki, hogy ne töltse fel a Reddit nevű közösségi oldalra a fotót, ahol pillanatok alatt sztár lett a srácból.

Scumbag Steve

Talán senki sem futott be akkora karriert, mint Blake Boston. A fotót az anyja készítette róla, amit aztán feltöltött a gyerek MySpace oldalára. 2011-ben indult a mémhadjárat, a srácból lett „Szemét Steve”, aki kölcsönkéri a dolgokat, aztán nem adja vissza, otthon él, de szidja az anyját, szóval az igazi tapló, akiből mindenki ismer legalább egyet. Blake viszont jól kezelte a negatív hírnevet is, már adott egy csomó interjút, „szemétláda” tippeket ad a direkt erre létrehozott Twitter oldalán.

A sikeres kölyök

Success Kid története 2007-ben indult, az akkor még első évét sem betöltött Sammy Griner a tengerparton játszott, kezében egy marék homokkal, amikor az anyukája elkészítette róla a már ikonikus fotót.  Belőle lett aztán a sikeres gyerek mém, akinek minden jobban megy, mint azt eltervezte. A fotót és a felhasználási jogokat is megvette egy brit gyógyszergyártó cég, úgyhogy Angliában hamarosan már óriásplakátokon is látható lesz Sammy.

Doge

A sztori 2005-ben kezdődött, amikor egy gyerekműsorban véletlenül dog helyett doge-ot írtak a szerkesztők, viszont „arcot” egészen 2010-ig nem társított hozzá senki. A mindenki által ismert „doge” egy shiba inu kutya, név szerint Kabuso. A fotót a gazdája, Atsuko Sato postolta róla diákjainak, a kép gyorsan megtalálta az útját a Redditre, és azóta már külön Tumblr oldala van. A leggyakrabban Comic Sans betűtípussal írogatnak a képre. Wow. Much kreatív.

Egy csomó mém egyébként filmekből, animációkból kerül ki, ezekről az alábbi videóban találsz egy frankó kis összeállítást.