Nem buta celeb - diplomája van! És neki is! És neki is!

17/05/18 csütörtök
ujnemzedek.hu
Zenészek, színészek, akik mielőtt vagy miután sikeresek lettek, még jól lediplomáztak. Vajon ők hányszor hallották ezt a jól ismert mondatot: oké, legyél művész, de előbb szerezz valami rendes végzettséget. Nos, a következő néhány alany igazán nem szégyenkezhet, mind a művészvilágban, mint a hétköznapi életben megállnák a helyüket a szakmájukkal.  

A Star Trekből is ismert Chris Pine 2002-ben szerzett diplomát a University of California, Berkeley egyetemén irodalomból. (Fotó: theringer.com)

Chris Martin görög és latin nyelvekből kapta meg diplomáját, még mielőtt megalakult volna a Coldplay. (Fotó: storypick.com)

Emma Watson a Harry Potter filmekben tűnt fel, ahol Hermione szerepében egy okos(kodó) kislányt játszott. A való életbe sem kell szégyenkeznie, diplomáját angol irodalomból szerezte a Brown Universityn. (Fotó:tribune.com.pk)

Eva Longoria a Született feleségek Gaby-jaként nem az eszéről volt híres, de a valóságban ő is az eszes hírességek táborát erősíti.  A Texas A&M Universityn szerzett BSc diplomát kineziológiából, majd 2013-ban kapta meg mesterszakos diplomáját mexikói tanulmányokból. (Fotó:hercampus.com)

A skót származású Gerard Butlerről nem is gondolnánk, hogy a Glasgow University-n szerzett jogászdiplomát. (Fotó:fashiontimes.com)

James Franco nem csak rendkívül jóképű,de számos diplomával büszkélkedhet. Most figyelj: 2008 júniusában szerzett diplomát a UCLA-en (University of California, Los Angeles) irodalomból. Azóta mesterdiplomát szerzett kreatív írásból a Columbia Universityn, filmrendezésből a New York Universityn, regényírásból a Brooklyn College-on, jelenleg pedig a Yale PhD diákja. HŰHA! (Fotó:theredlist.com)

Lisa Kudrow a Jóbarátok Phoebe-je a New York-i Vassar College-en szerzett BSc diplomát biológiából,
mivel édesapja nyomdokaiba szeretett volna lépni, és a fejfájásról kutatni.(Fotó:salon.com)

Natalie Portman 2003-ban végzett a Harvard pszichológia szakán. (Fotó:hollywoodreporter.com)

Rooney Mara a Tetotvált lány című filmmel lett ismert, viszont kevesen tudják róla, hogy a New York Universityn tanult pszichológiát és nemzetközi kapcsolatokat, majd 2010-ben szerzett diplomát. (Fotó: vergecampus.com)

Rowan Atkinson az általa ikonikusan megformált Mr. Beannel ellentétben, roppant okos személyiség, ő villamosmérnöki mesterdiplomával rendelkezik. (Fotó: Funzine.hu)

A zenészek sem maradnak alul a diplomás megmérettetésben:

Brian May eredeti foglalkozása asztrofizikus. A Queen gitárosa igaz, hogy 2008-ban diplomázott le végül, de tény, hogy 1970-ben már az Imperial College hallgatójaként hajtott a PhD-re. Csak közbejött Freddie Mercury, meg a Fat Bottomed Girls. Van ez így! (Fotó: bbc.co.uk)

Tom Morello tanár szülők gyermeke, így a Rage Against the Machine és az Audioslave gitárosa nagy  mértékben a tudományok felé volt tolva. Arról persze nem a szülők tehetnek, hogy hiába végezte el a Harvardon a politikai tudományok szakot, végül a zene mellett kötött ki - igaz, azóta a gitárok helyett (mivel mind a két banda sajna megszűnt) most törit tanít.

Az evolúció, a fajok kutatása, meg a mindenféle állatságok tök érdekesek lehetnek, csak valahogy az ember nehezen rakja össze, hogy egy olyan együttesnek, mint a Bad Religion, az énekese vajon hogy lehet ennek a professzora? Merthogy Graffin zoológus és a Cornellen PhD-zott, és jelenleg is óraadó tanár a Kaliforniai egyetemen. Még hogy a punkok semmirekellőek! Molekuláris mikrobiológia - a Ladytron elektro-pop banda frontembere ugyanis ebből szerezte a PhD-ját. A szakdolgozatát valami olyasmiből írta, amit nemhogy nem értünk, de a címében sincsenek magánhangzók - úgyhogy elolvasni sem tudjuk.

A Metallica ARCA most már a Dr. Hetfield névre is jogosult, mivel ő is asztrofizika szakon végzett, nem véletlenül hoztuk fel May-t, hiszen a metál gitár Hetfield is rá hivatkozik: "Imádok zenélni, de azért kellenek más kihívások is. És ha Brian meg tudta csinálni, akkor én miért ne tudtam volna?" Nos, mit lehet ehhez hozzáfűzni? Killing Is My Business… and Business Is Good!